Andorra signa avui un acord amb l’OMS per organitzar una conferència internacional

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 15 de Setembre de 2009

Una delegació andorrana, encapçalada per la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, s’ha desplaçat a Copenhaguen, Dinamarca, on ahir es va iniciar la 59a sessió del Comitè Regional de l’Oficina per Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En aquesta trobada s’abordaran temàtiques diverses entre les quals destaca la pandèmia de grip. En el marc d’aquesta sessió, Rodríguez es reunirà amb Marc Danzon i Nata Menabde, director regional i directora regional adjunta de l’oficina regional per Europa de l’OMS, per signar avui un nou acord de col·laboració amb l’OMS per al bienni 2010-2011, que preveurà el suport explícit de l’OMS a Andorra en matèries com el sistema d’informació de la salut, el desenvolupament dels serveis de cures pal·liatives, la planificació de recursos i professionals, la implementació del Reglament sanitari internacional i el desenvolupament dels plans nacionals per fer front a situacions de crisi o catàstrofes. En contrapartida, Andorra haurà de prestar el seu suport en l’organització d’una conferència internacional, que tindrà lloc al Principat al llarg d’aquest bienni, en el marc del desplegament de la reforma dels sistemes de salut.

D’altra banda, la ministra andorrana es va reunir amb les delegacions de Montenegro, Mònaco i San Marino per impulsar la creació d’un grup de treball a nivell dels denominats petits estats perquè l’OMS els doni suport en el desenvolupament dels respectius sistemes d’informació del a salut.

Aquesta 59a sessió del Comitè regional de l’Oficina d’Europa de l’OMS es clourà el proper dijous.

pdf3.jpg