Atorgats ajuts al lloguer per més d’1,5 milions

Autor: c. audí/ d. moreno
Font: diari d'andorra
Publicat el: 14 de Setembre de 2009

El Govern ha atorgat 794 ajuts al lloguer en la convocatòria del 2009. Xifra que suposa una cinquantena de sol·licituds més que l’any passat.

Llavors es van donar 738 subvencions per fer front a l’arrendament de l’habitatge. La crescuda d’enguany s’explica per l’apujada de la demanda –presumiblement a causa de la crisi econòmica–, ja que en aquesta edició les peticions per rebre l’ajuda han augmentat un 13,8%: entre els serveis de tràmits del Govern i dels comuns se’n van recollir fins al maig 1.073 en total. A més, per a la convocatòria 2009- 2010 el ministeri ha denegat 279 peticions perquè no complien tots els requisits exigits per tenir dret a un dels ajuts.

Tot plegat ha derivat en una inversió del departament d’Habitatge per al projecte que supera els 1,5 milions d’euros en subvencions. Segons les xifres publicades aquesta setmana en un decret del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), els col·lectius que majoritàriament s’han beneficiat de l’ajuda són els de les famílies monoparentals i les persones grans. Entre aquests dos grups de població es reparteixen més de la meitat de les subvencions atorgades (més de 220 per als padrins i 260 per als pares i mares que conviuen sols amb els fills).

JOVES I DISCAPACITATS

La resta de les ajudes al lloguer es reparteixen entre famílies nombroses (se n’han atorgat una seixantena), gent jove (una cinquantena més), persones amb alguna discapacitat (una vintenta) i gent catalogada en el subgrup altres (més de 180). I en funció de la situació de cada demandant, els ajuts concedits –que van des del juny d’enguany fins al maig de l’any vinent– oscil ·len entre 1.080 i 2.508 euros.

Des del Govern garanteixen que mantindran aquestes mesures d’ajuda en la convocatòria del 2010-2011. Segons han matisat des del departament d’Habitatge, “s’aportaran les millores i/o modificacions que s’estimin convenients en funció de la situació econòmica del moment”. A banda de les del lloguer, existeixen altres projectes similars, com els crèdits per a l’emancipació per al pagament de la fiança del pis, a interès zero. Les convocatòries estan obertes tot l’any.

pdf3.jpg