El Govern contribuirà a urbanitzar Sella si les escoles tiren endavant

Autor: c. audí/ g. pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 12 de Setembre de 2009

El Govern participarà econòmicament en les obres d’urbanització de la zona de Sella, a Canillo. Sempre que el pla especial, que preveu la construcció d’unes escoles, tiri endavant.

Així es desprèn de la reunió que va mantenir ahir al matí el cap de l’executiu, Jaume Bartumeu, amb els cònsols major i menor de Canillo, Enric Casadevall i Mònica Bonell, respectivament, en el marc de la ronda de trobades que està mantenint amb els mandataris de les corporacions locals. Segons va explicar Casadevall en finalitzar la reunió, “el Govern té la intenció de tirar endavant el projecte” i en cas que fructifiqui –“si es posen d’acord els veïns”, va deixar clar el canillenc– es mostra disposat a reservar part del pressupost de l’exercici vinent per contribuir en les obres de millora.

En concret, l’executiu es va comprometre a reprendre un antic pla consistent a canalitzar el riu i aixecar també un punt rodó que estaria a tocar de les escoles. “I de mica en mica anar desenvolupant els espais amb els veïns”, hi va afegir el cònsol. Tot plegat, suposaria una rebaixa considerable del cost que haurien d’assumir els propietaris per refer Sella. Dels 8,5 milions en què està valorada l’obra, 2 o 2,5 els podria acabar assumint l’administració central. “Tot això els alleugerarà el cost”, va incidir el cònsol.

EN ESPERA D’UNA RESPOSTA

Ara, des de la corporació s’està pendent de la resposta del veïns afectats –en total són 24– pel pla especial. Està previst que els particulars facin una carta “dient quin és el seu sentiment” i que a partir d’aquí es prenguin les decisions oportunes per acabar desenvolupant la unitat d’actuació si hi ha la majoria suficient. D’opinions, n’hi ha de tota mena. Mentre que hi ha propietaris que s’oposen al desenvolupament del pla especial per l’aportació econòmica que haurien de fer, altres no veuen del tot malament laidea, encara que la quantitat a aportar suposa un problema. I opten per fer els pagaments quan s’urbanitzi la zona. Un altre grup estaria disposat a desemborsar la part que correspon de manera immediata, ja que creu que el desenvolupament dels espais aportarà valor afegit a la zona.

De la seva banda, des de l’executiu també es van manifestar sobre la polèmica aixecada aquest estiu al voltant de la futura ubicació de les noves escoles. El secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, es va mostrar partidari que els centres educatius estiguin al nucli urbà i va admetre que l’opció d’Incles no li acabava de fer el pes, “encara que tot depèn del comú”.

Millores a la carretera general al pas per la parròquia

Durant la trobada també es van tractar qüestions relacionades amb la millora de la xarxa viària que afecta la parròquia de Canillo. Concretament, els cònsols van “insistir” per saber el calendari de les obres previstes a la general i les previsions de l’executiu per continuar amb les millores previstes en el futur. Així, doncs, se’ls va confirmar per part del Govern que s’estan acabant els treballs de l’entrada de la parròquia (a l’altura del desviament de Meritxell) i que resten pendents l’adjudicació i construcció dels promesos punts rodons del Tarter i de la sortida de Soldeu (on els vehicles han d’anar fins a Envalira per fer la volta). De fet, els mandataris de la corporació canillenca van recordar que es tracta de dues zones complicades en l’àmbit del trànsit. Des del Govern es van comprometre a analitzar els calendaris i a estudiar la possible inclusió d’alguns dels projectes als propers pressupostos.

pdf3.jpg