El Govern estudia demanar responsabilitats legals pel contracte amb Frank Gehry

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 10 de Setembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va reiterar ahir sobre el contracte amb l’arquitecte Frank Gehry per construir el futur Arxiu Nacional que «en cap circumstància hauria signat un acord així sent jo cap de Govern.

És raonable pensar que un contracte així no s’hauria d’haver signat» i va afegir que l’Executiu que presideix està estudiant si portar a la justícia andorrana aquest acord per demanar responsabilitats legals. També va assegurar que el Govern està avaluant el cost que pot tenir per al Principat la rescissió d’aquest contracte i les alternatives que es plantegen.

Bartumeu va haver de donar aquestes explicacions després que al BOPA va aparèixer publicada la resolució del contracte amb l’arquitecte nord-americà. Segons va dir el mandatari, aquesta resolució ha estat impresa al Butlletí Oficial del Principat per un error. Segons va declarar, «no em cauen els anells en dir que aquest document no havia d’haver sortit. M’he equivocat a l’hora de signar-lo». Bartumeu va precisar que més endavant l’Executiu vol informar públicament del que ha costat aquest contracte i de com es vol realitzar el projecte del futur Arxiu Nacional. L’acord entre Gehry i el Govern finalment va ser rescindit unilateralment pel propi arquitecte.

Aval a les denúncies d’irregularitats fetes per Pere López

El cap de l’Executiu, Jaume Bartumeu, va avalar les denúncies d’irregularitats de l’anterior Govern realitzades pel ministre de Finances Pere López. Segons va dir el mandatari, «el ministre no va ser temerari en les seves afirmacions». López va afirmar concretament que l’antic Executiu va inflar els ingressos del pressupost actual en un 30% de manera voluntària i que va ser poc diligent en la recaptació dels tributs. Aquestes denúncies van provocar que Coalició Reformista presentés dues demandes d’informació per conèixer els documents en què es basava López per fer les afirmacions i que ja han estat trameses des del Govern.

pdf3.jpg