Bartumeu afirma que «Andorra no sortirà condemnada de la cimera de Pittsburgh»

Autor: p. m.
Font: més andorra
Publicat el: 10 de Setembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que «Andorra no sortirà condemnada de la cimera de Pittsburgh» que es farà el 24 i el 25 de setembre.

Aquestes declaracions les va dur a terme després de donar a conèixer que l’Executiu ja havia redactat el text de l’acord d’intercanvi d’informació de dades amb França i que ha refós la llei de cooperació internacional en la lluita contra el blanqueig de diners per fer-la més llegible.

Bartumeu va reiterar que el Govern ha prioritzat la signatura dels acords d’intercanvi d’informació fiscal amb França i després amb altres països. Sobre aquesta qüestió, va comentar també que és probable que abans de la cimera de Pittsburgh no es pugui signar un acord d’aquestes característiques amb Espanya, però que si això passa, el govern d’aquest país s’ha compromès a explicar públicament que està a punt d’assolir-se. El mandatari va afirmar que l’Executiu té tancats cinc convenis d’intercanvi de dades amb sengles països i que es podrien signar abans de la cimera. Aquests estats són Àustria, Bèlgica, San Marino, Liechtenstein i Mònaco. També va assegurar que les negociacions amb Itàlia per arribar a un acord d’aquest tipus estan molt avançades. Segons Bartumeu, «en aquesta qüestió el temps ha jugat en contra del calendari andorrà». A més, va ressaltar que «es va complint la declaració de París del 10 de març» i va afegir que s’hauria provocat una crisi institucional i de les relacions del Principat amb la comunitat internacional si no s’hagués aprovat la llei d’intercanvi de dades i no es signa un conveni d’intercanvi de dades amb França.

pdf3.jpg