El PS accepta la proposta de CR sobre la doble imposició

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 de Setembre de 2009

El Partit Socialdemòcrata donarà suport a la proposta d’acord que va formular al Consell General el grup parlamentari reformista.

Això és el que es desprèn de l’esmena que ha tramitat el president del grup socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, al text que ja va presentar Joan Gabriel, president del grup reformista, demanant que els acords d’intercanvi de dades es vinculessin als futurs convenis de doble imposició. En el text, els socialdemòcrates no només reflecteixen suport a allò que CR fa temps que reivindica, sinó que a més s’asseguren el compromís dels estats signataris. En concret, Rodríguez parla de “la figura alternativa que escaigui”, en cas que el país que conclogui l’acord d’intercanvi de dades es negués a una clàusula, un protocol o un addendum amb l’objectiu de realitzar l’esmentat conveni.

Cal recordar que CR va condicionar el suport a la llei, en part, a l’acceptació de la proposta d’acord. A hores d’ara sembla clar que el text comptarà, com a mínim, amb 25 vots a favor.

LES RESERVES D’APC

En canvi, és pràcticament segur que no tindrà el suport del grup que lidera Eusebi Nomen. Andorra pel Canvi va notificar ahir que presentarà 23 reserves d’esmena (de les quals set fan referència a l’exposició de motius) perquè es debatin dilluns vinent, set de setembre, moment en què l’arc parlamentari decidirà si la llei d’intercanvi de dades s’aprova. El partit de Nomen va denunciar que les esmenes no s’han debatut d’una manera prou correcta a la comissió legislativa de Fi nances, i per això les reserves d’esmena són tan nombroses. Fonts de la plataforma van explicar que “és la manera que tenim de transmetre al ple què és el que realment s’està votant”. ApC ja ha avançat que si no es tenen en compte bona part de les esmenes, votaran contra el text.

pdf3.jpg