La llei d’intercanvi de dades queda tancada

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 4 de Setembre de 2009

La llei d’intercanvi d’informació fiscal va quedar ahir tancada, amb totes les esmenes votades i a punt per ser votada al Consell General dilluns o divendres de la setmana que ve.

Després d’una sessió maratoniana de pràcticament quatre hores, els consellers de la comissió de Finances van deixar el text a punt per al ple, i de fet, tal com va explicar el president de la comissió, Francesc Rodríguez, “s’ha fet molta feina, ja que faltaven totes les esmenes de l’exposició de motius”. Cal recordar que la llei ja es va treballar intensament la tarda de dimarts, en què es van estudiar els aspectes més formals.

Tenint en compte les declaracions de la majoria dels membres de Coalició Reformista (CR), el text s’aprovarà. Ahir, el conseller Jaume Serra va insinuar que és pràcticament segur que la llei comptarà amb el suport dels 11 consellers de l’oposició. “Ja vam dir que hi hauria llei, i d’aquesta línia política no ens podem moure”, va afirmar. També va reconèixer que durant el debat en comissió el PS havia acceptat la majoria de les esmenes que plantejaven, “tret d’una o dues”, i una gran quantitat “han estat transaccionades”. Serra també va declarar que “no és que siguin canvis molt rellevants, perquè no se li podia fer la volta del tot a aquesta llei”, i va recordar que el vot a favor encara està condicionat “a la proposta d’acord” perquè hi hagi convenis de doble imposició.

Qui no va sortir gens content amb el resultat de la feina de la comissió va ser el líder d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, que va explicar que “la llei segueix igual que abans d’esmenar-la. Com ja vaig dir al Consell General, no servirà per a res”. Nomen es va referir a l’argument exposat en la darrera sessió, segons el qual l’arc parlamentari haurà de donar llum verd a tots els acords que se signin, un per un, per obtenir el consentiment de l’Estat.

pdf3.jpg