Espot i Moratinos parlen sobre la transparència bancària

Autor: a. g.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 4 de Setembre de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i el seu homòleg espanyol, Miguel Ángel Moratinos, es van reunir ahir al vespre per tractar, entre altres temes, sobre la negociació d’un acord en matèria d’intercanvi d’informació fiscal, davant els imminents canvis legislatius que hi haurà en aquest camp al Principat.

Un dels altres punts que havien de tractar era el paper d’Andorra a la Unió Europea i quins passos es podran fer en aquest àmbit amb vista a l’any que ve, quan l’Estat espanyol s’encarregui de la presidència semestral de la UE. De fet, la d’ahir va ser la primera trobada, ja que està previst que els dos ministres continuïn les converses d’aquí a dues setmanes, quan es trobin en l’Assemblea General de les Nacions Unides, a Nova York.

Un dels temes en què Espot volia insistir era la qüestió de l’obtenció dels permisos de residència i treball per als andorrans a l’Estat espanyol, ja que actualment hi ha força complicacions. L’objectiu era trobar una solució al tema.

D’altra banda, el ministre andorrà també va posar sobre la taula la signatura del protocol d’esmena i adhesió al tractat de Baiona en matèria de cooperació transfronterera, la col·laboració en el camp de l’assistència sanitària per a persones detingudes o el pas de mostres biològiques per la duana de la Farga de Moles. També s’havia d’aprofitar la trobada per parlar del contenciós sobre les exportacions de sucre. Abans de la trobada amb el ministre espanyol, Xavier Espot va parlar amb el secretari general d’Universitats per reiterar la demanda del Principat de formalitzar un acord per a l’homologació del batxillerat andorrà, que permeti als estudiants del sistema educatiu del Principat l’exempció de la prova de selectivitat.

La reunió amb Moratinos es va dur a terme a dos quarts de nou del vespre a la residència del ministre a la capital espanyola, el Palau de Viana.

pdf3.jpg