Xavier Espot tracta amb Moratinos sobre l’intercanvi d’informació fiscal

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 4 de Setembre de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va mantenir ahir la primera trobada formal amb el seu homòleg espanyol, Miguel Ángel Moratinos.

La reunió va tenir lloc al Palau de Viana, residència del ministre Moratinos a Madrid. En aquesta primera reunió de treball bilateral les dues delegacions van revisar els diferents temes en curs. De manera especial es va parlar de la negociació d’un acord en matèria d’intercanvi d’informació fiscal, el contenciós sobre les exportacions de sucre, l’exempció per als estudiants del sistema educatiu andorrà de la prova de selectivitat i el futur de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea de cara a la Presidència espanyola de la UE que s’iniciarà el mes de gener vinent.

Xavier Espot va també abordar la signatura del Protocol d’esmena i adhesió al Tractat de Baiona en matèria de cooperació transfronterera de 1995, la col·laboració en matèria d’assistència sanitària a persones detingudes o el pas de les mostres biològiques per la duana de la Farga de Moles. Espot va transmetre al seu homòleg espanyol la necessitat de trobar una solució en positiu en la qüestió de l’obtenció dels permisos de residència i treball pels andorrans a Espanya, que avui pateixen força complicacions.

Els dos ministres es retrobaran a Nova York en unes setmanes amb motiu de la seva assistència a l’Assemblea General de les Nacions Unides. Al marge d’aquesta trobada el ministre Espot es reunirà prèviament amb Màrius Rubiralta, secretari general d’Universitats, per reiterar la demanda andorrana de formalitzar un acord per a l’homologació del batxillerat d’Andorra que permeti als estudiants del sistema educatiu andorrà l’exempció de la prova de selectivitat.

pdf3.jpg