Bartumeu defensa a Vilopriu la feina feta per Andorra

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 28 d'Agost de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va participar ahir en la tradicional reunió d’estiu que el Partit Socialista de Catalunya (PSC) organitza a la localitat gironina de Vilopriu. El líder del PS va ser un dels ponents de les trobades ciutadanes d’esquerra, juntament amb el president de la Generalitat, José Montilla; el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, i el diputat al Parlament europeu de la formació catalana Raimon Obiols.

Durant el seu discurs, el màxim responsable de l’executiu andorrà va reiterar la convicció que el Principat arribarà a la cimera del G-20 a Pittsburgh amb “proves d’assumir els seus compromisos” i, per tant, en la bona línia per sortir de la llista grisa de paradisos fiscals elaborada ara fa uns mesos per l’OCDE, justament després de la cimera de Londres. Bartumeu va deixar clar que Andorra “vol avançar en la vertebració del canvi necessari per afavorir una nova manera de fer empresa, de fer banca i de relacionar- nos amb els nostres veïns”, i que la intenció és fer-ho “seguint les recomanacions de l’OCDE”. El líder socialdemòcrata va expressar la convicció que “la crisi internacional ens ha fet veure que hi ha sectors de l’economia que ens pensàvem que havien de ser estrictament privats però que tenen massa influència sobre el benestar col·lectiu per no ser sotmesos a una regulació per part de l’Estat”. El polític va apuntar de forma clara que “el financer és un d’aquests àmbits”.

El cap de Govern va assegurar que el compromís adoptat d’avançar cap a una major transparència en l’activitat financera demostra que Andorra “vol una nova dimensió: la d’aquell microestat responsable que vol fer possible la cooperació en l’intercanvi d’informació fiscal”. Bartumeu també va apuntar que el Principat es troba “en un moment històric”, en el qual els andorrans “ens hi juguem el fet de ser, de continuar existint, de poder demanar i obtenir resultats en l’esfera diplomàtica internacional, aconseguint un nou marc d’associació amb la Unió Europea”.

pdf3.jpg