La CEA reacciona i tanca el cercle

Autor: editorial
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 27 d'Agost de 2009

Si dimarts era l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA) la que públicament donava suport al projecte de llei d’intercanvi d’informació en matèria fiscal presentant pel Govern socialdemòcrata, ahir el que pujava al mateix vagó era precisament l’entitat que més crítica s’havia mostrat amb la proposta de l’Executiu: la Confederació Empresarial Andorrana. El cercle, doncs, sembla que es tanca.

Diuen que rectificar és de savis i aquest sembla que és el camí que ha emprès la patronal. De fet, un cop es va donar a conèixer el contingut del posicionament de la banca amb el tema en qüestió, la lògica portava cap a una reacció de la Confederació que evidentment no es podia quedar sola i que, a la vegada, té a l’Associació de Bancs en la seva vicepresidència. Per tant, no semblava coherent el manteniment de dos punts de vistes contraris dins de la mateixa entitat. Tanmateix, i entrant en el contingut concret del comunicat, la Confederació Empresarial Andorrana deixa ben clar que vol donar per tancada la polèmica –voluntat a la qual nosaltres també ens afegim– quan assegura el següent: “Manifestem el nostre suport al Govern en les negociacions que ha de dur a terme amb la comunitat internacional”. A la vegada, també ens crida l’atenció el punt cinc del comunicat de la Confederació: “La CEA sempre en les seves manifestacions ha mantingut i mantindrà una actitud positiva, responsable, col.laboradora i respectuosa, defugint de posicionaments polítics i personals”. Compartim plenament aquesta declaració de principis i confiem que sempre es compleixi al peu de la lletra. Podríem fer memòria d’uns comentaris que encara són molt recents i que potser podrien posar en dubte que s’hagi actuat en virtut de la declaració en qüestió, però tal com dèiem, ara no serveix de res mirar enrere perquè no hi ha temps per perdre. I és que el temps ara s’hauria de dedicar, entre d’altres, a restablir els ponts de contacte entre la CEA i l’Executiu per tal de recuperar una convivència necessària.

I passat aquest ensurt, que insistim, es podria haver evitat, toca continuar el treball sense oblidar l’horitzó Pittsburg –que tindrà la seva antesala amb la reunió dels ministres d’Economia i Hisenda de l’Europa dels 27 que se celebrarà a Brussel.les el 2 de setembre i que probablement també s’hi sumarà una cimera dels caps d’Estat i de Govern del Vell Continent per al 17 del mateix mes– buscant la col.laboració comuna perquè recordem que estem davant d’un tema d’interès general. Això traduït el llenguatge del sentit comú significa que els pals a les rodes i les lluites partidistes almenys s’han de deixar per un altre moment.

pdf3.jpg