L’ABA no comparteix “ni l’esperit ni el text” de la crítica de la CEA

Autor: Iago Andreu
Font: El Periòdic
Publicat el: 26 d'Agost de 2009

Cinc dies després que la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) fes públic el seu informe demolidor contra el projecte de llei d’intercanvi de dades fiscals del Govern, les reaccions al posicionament de la patronal continuen apareixent. Ahir va ser el torn de l’Associació de Bancs Andorrans (ABA), que es va desmarcar per complet de l’informe de la presidència de la CEA.

En un breu comunicat que portava per títol L’ABA nega la seva participació en el document de la CEA, els representants de la banca es desmarcaven de les dures crítiques que la patronal va vessar sobre el projecte de llei que l’Executiu socialdemòcrata està consensuant amb els reformistes. L’ABA va declarar ahir que no ha participat en l’elaboració del document, que desconeixia el seu contingut i que “no comparteix ni l’esperit ni el text” de les crítiques de la CEA.

L’ABA va aprofitar el comunicat per reiterar el “suport a les línies generals del projecte de llei presentat pel Govern”. Tal com ja va avançar EL PERIÒDIC en la seva edició del 17 de juliol, el posicionament de la majoria dels representants de la banca ha estat favorable al full de ruta traçat per l’Executiu. Així ho van expressar els representants de l’ABA en la primera reunió de la taula de treball pel pacte econòmic del 16 de juliol i així es reiterava, a grans trets, als últims informes emesos per l’ABA i referents a la qüestió. Ahir al matí, a més, una nova reunió entre el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i l’ABA va servir per acostar encara més les posicions després que els socialdemòcrates, en els últims dies, hagin expressat el seu malestar per algunes posicions d’algun sector de la banca, que no és ni majoritari ni coincident amb el criteri de l’ABA.

LA FEBLESA D’ALTIMIR
La resposta de l’ABA a l’informe de la CEA és força significativa en tant que la banca exerceix la vicepresidència de la patronal. Que els titulars de la vicepresidència afirmin en un comunicat que no comparteixen en absolut un informe de la presidència i que, a més, desconeixien el seu contingut, deixa en una posició de gran feblesa el president de la patronal, Xavier Altimir, i la seva directora, Mònica Codina. Fonts properes a l’ABA van explicar ahir a aquest rotatiu que la duresa del posicionament de la CEA no ha estat gaire ben rebuda en el si de la majoria de l’ABA, així com el fet que la patronal s’adrecés als grups parlamentaris quan el normal hauria estat que s’adrecés a les forces polítiques.

pdf3.jpg