El Govern planteja la possibilitat de fer activitats nacionals al Perecaus

Autor: Cinta Audí
Font: Diari d'andorra
Publicat el: 17 d'Agost de 2009

Han fet falta tres anys d’obres, algunes picabaralles polítiques entre majoria i oposició al ple del comú i més de cinc milions d’euros per veure aixecat i enllestit l’edifici polivalent Perecaus. El d’ahir, diada de Sant Roc, va ser el dia escollit per inaugurar de manera oficial l’equipament que haurà de donar resposta a les necessitats d’espais de les entitats culturals i esportives de la parròquia.

I també en podria acabar donant a les de la resta del país, segons es desprèn de les paraules del cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant l’acte d’obertura. El màxim responsable de l’executiu, de fet, va plantejar la possibilitat que es puguin dur a terme activitats d’abast nacional al Perecaus i va obrir la porta a la col·laboració futura amb el comú. “Aquest equipament pot ajudar a fer estades esportives de clubs”, va assenyalar. Una opció que es podria coordinar, tal com va incidir, amb la secretaria d’Estat i el comú, “i fer-ho conjuntament”. En aquest sentit, el socialdemòcrata va manifestar que el nou edifici “ve a completar de manera molt digna l’oferta d’activitats culturals i esportives de la parròquia” i va estendre la mà per “col·laborar amb les entitats del país, en l’àmbit del turisme i els esports”.

PETITS DETALLS PER TANCAR

De la seva banda, el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, va explicar que el complex sociocultural ja es podrà obrir al públic, perquè en pugui fer ús, a partir de la setmana vinent. Encara queden petits detalls per acabar d’enllestir, com algunes retolacions i mobiliari als despatxos de les entitats. De moment, però, i per anar fent un tast dels espais, els assistents a la inauguració ja van fer-ne una visita general. L’edifici es compon d’una planta subterrània amb un pàrquing i magatzems; una planta baixa on s’estén la sala polivalent (hi ha un escenari) pensada per fer activitats socials i culturals tant públiques com privades; i un primer pis adreçat als clubs de la parròquia, amb vuit despatxos i sales on poder celebrar reunions i projectar audiovisuals. La planta superior, de 700 metres quadrats, encara resta pendent d’adequació. I no perquè no hi hagi hagut temps material per condicionarla, sinó perquè la corporació encara ha de decidir a què la dedicarà. Per ara, es manté pendent de les propostes que els arribin. “En principi havia d’albergar apartaments per als clubs que fessin estades esportives al Palau de gel, però vam pensar que en un moment així no era bona idea, ja que no volíem fer la competència als hotels”, va recordar el mandatari local. La darrera i última planta s’ha reconvertit en una pista poliesportiva i polivalent, amb graderies incorporades, que podrà acollir tant activitats de tot  tipus com competicions esportives.

pdf3.jpg