El Govern es fixa l’objectiu de donar un impuls al turisme de congressos

Autor: A. TUGAS / X. CASTELLÀ
Font: Diari d'andorra
Publicat el: 17 d'Agost de 2009

La secretària d’Estat de Turisme, Válerie Lackner, va explicar que el nou executiu té la intenció de potenciar el turisme de congressos, com a un dels objectius per potenciar l’activitat del sector. A més, Lackner va apuntar que el Principat ja compta amb molt bons equipaments perquè aquest tipus de reunions siguin un element de la marca Andorra.

“La  base per tirar endavant la iniciativa ja la tenim, i ara el que cal és aprofitar-la”, va declarar. En una entrevista amb Andorra 7 Ràdio, la secretària d’Estat va posar en relleu la necessitat de establir convenis o acords de col·laboració amb els comuns per tal que una iniciativa com aquesta pugui funcionar. “Això ens aportaria, encara, un altre tipus de públic, va afirmar Lackner, que ja va parlar de diversificar el sector quan es va referir al turisme rural. Aquest serà, juntament amb el dels congressos, l’altre gran objectiu en aquesta matèria que s’ha fixat l’equip de Jaume Bartumeu.

La responsable del Turisme va remarcar que les ciutats que han explotat aquest vessant han aconseguit un èxit notable, i va posar com a exemple Barcelona, “que ja és la tercera ciutat d’Europa en aquest tipus d’assemblees”. Fins i tot va apuntar la possibilitat d’aprofitar la sinèrgia que ofereix la capital catalana per la proximitat. Lackner va especificar que “la tardor i la primavera” serien les millors èpoques per promocionar aquest nou turisme, i així es potencien dues èpoques que en general solen ser fluixes.

SALUT, NATURA I SEGURETAT

Lackner també va ressaltar que, seguint els resultats que es poden llegir a l’estudi realitzat pel centre de l’excel·lència turística (CEDT), la seguretat que ofereix el país s’haurà de promocionar. “Haurem de potenciar la nostra seguretat com un punt atractiu més per al turisme”, va explicar, al·legant que els viatgers de l’entorn cada vegada donen més importància “a saber que tindran una estada totalment tranquil·la”. Finalment, Lackner va especificar que la publicitat turística s’haurà d’orientar cada vegada més a les zones de proximitat del Principat. “Hi ha molts excursionistes que no pernocten al país”, va explicar la secretària d’Estat, “i cal explicar bé que si s’allotgen aquí trobaran una oferta turística molt completa i variada”.

pdf3.jpg