Bartumeu diu que el GADA és “insostenible” per a l’Estat

Autor: d. moreno
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 d'Agost de 2009

El consell de ministres va aprovar ahir aturar la gestió i avaluació de l’acompliment (GADA) per al cicle 2009 –i 2009/2010 per al cos docent, que funciona per curs escolar– tal com ja havia informat prèviament que faria als sindicats de l’administració.

Segons va explicar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, ara s’atura per modificar- lo i “d’aquí a l’octubre preparar un nou procediment perquè la Llei de la funció pública obliga a tenir-lo”. No obstant això, Bartumeu va avançar que la intenció de l’executiu “és plantejar després als grups parlamentaris una possible reforma de la llei” que ja s’impulsaria al llarg de l’any que ve. El cap de l’executiu va manifestar que l’actual sistema és “injust” pels criteris d’avaluació utilitzats i que, a més, és “in sostenible”. “Augmenta les retribucions de manera injusta però, a més, des del punt de vista de gestió del pressupost de manera insostenible”, va detallar.

La primera missió de l’executiu serà impulsar una modificació del reglament del GADA d’aquí a l’octubre per “introduir elements objectius i no consideracions subjectives” a l’hora d’avaluar la tasca del personal. A tall d’exemple, Jaume Bartumeu va comentar que no és tolerable que es compti com a element positiu a l’hora de puntuar els treballadors que arribin a l’hora a la feina perquè la puntualitat “forma part de la relació laboral”. Igualment va indicar que als funcionaris se’ls ha de qualificar tenint en compte que treballen en un servei públic i no en una empresa privada que busca “guanyar diners”.

QUOTES

El BOPA recollia ahir una decisió del consell de ministres de la setmana passada, que va autoritzar 85 nous permisos de treball per a directius i professionals qualificats de diferents branques.

Radio Andorra, al Consell General

El Govern trametrà el conveni que van signar Andorra i Espanya per a la cessió de l’edifici de Radio Andorra i d’altres béns al Consell General per procedir al tràmit necessari de ratificació del text. Jaume Bartumeu va assenyalar que, tal com estableix la Constitució, és el parlament qui té la darrera paraula en aquest afer, ja que l’executiu anterior “es va comprometre amb unes xifres [econòmiques] i entenem que això s’ha de portar al Consell General”. Ara mateix el conveni esmentat s’està aplicant “de manera provisional” després que l’aprovessin els respectius consells de ministres i que finalment el document se signés a Madrid el 5 de febrer passat.

pdf3.jpg