Bartumeu i Gabriel es reuneixen per fixar les bases de l’intercanvi

Autor: marc rodríguez
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 1 d'Agost de 2009

Dijous, a la Casa de la Vall, va quedar clar el suport dels reformistes a l’Executiu de Jaume Bartumeu per tal d’agilitzar al màxim els passos i entrar a tràmit amb la màxima celeritat possible el projecte de llei qualificada d’intercanvi d’informació en matèria fiscal, així com la conformitat dels socialdemòcrates per albergar les propostes de la força que encapçala Joan Gabriel.

De fet, a la sessió parlamentària es va evidenciar que la primera reunió PS-CR no tardaria en produir-se. I així va ser. Ahir al matí, Bartumeu i Gabriel s’asseien per estudiar el decàleg de prioritats que els reformistes volen que quedin explícits al projecte de llei que es presenti, reiterant la voluntat d’entrar a tràmit l’articulat durant la pròxima setmana.

Bartumeu va confirmar ahir a aquest rotatiu que la conversa mantinguda amb el líder de CR va confirmar les bones perspectives plantejades al Consell General després del suport mostrat al Govern per part de Gabriel, reconeixent novament que no serà difícil donar cabuda a l’articulat als compromisos objecte d’estudi. De fet, tres dels punts del PS són pràcticament calcats: “Complir amb els compromisos de la Declaració del 10 de març”, mantenir com a principi general el secret bancari, que “només serà aixecat quan hi hagi una demanda d’informació fonamentada documentalment”, i establir el principi d'”irretroactivitat en la tramesa d’informació per a tots els fets anteriors a la data d’entrada en vigor dels acords”.

NOMEN, DOBLEMENT SATISFET

Mentrestant, el líder d’ApC, Eusebi Nomen, va mostrar-se doblement satisfet per l’enfocament amb què el PS abordarà els intercanvis d’informació. D’una banda, va considerar “un gran èxit d’ApC” el fet que “Bartumeu deixi de parlar només de França i Espanya” i incorpori també la voluntat de firmar amb altres jurisdiccions més llunyanes, reconeixent “el que era un greu error”. La segona de les satisfaccions es va fonamentar en el fet que el líder socialdemòcrata “també comença a dir que l’intercanvi d’informació ha d’anar lligat als CDI”, ja que “seria ridícul” no demanar les mateixes contraprestacions que altres països. Tot i això, Nomen va assegurar que continuaran “vigilant”, amb la tasca parlamentària, els diferents articulats que siguin objecte de tramitació, per tal d'”evitar que surtin textos amb gravíssims errors”.

pdf3.jpg