Acord a la capital per la cessió de terrenys per a la seu judicial

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 1 d'Agost de 2009

El Comú d’Andorra la Vella va acordar ahir, sense cap oposició per part dels presents a la sessió plenària, tirar endavant la proposta de cessió del 15% de terrenys de la zona del Prat del Rull a l’Administració Central. Allà s’ubicarà la nova Seu de la Justícia, a més d’una ampliació de l’edifici administratiu de Govern.

Tant la cònsol de la parròquia, Rosa Ferrer, com el cap de l’oposició de Progrés Comunal, Pere Cervós, van valorar positivament aquest conveni amb el Govern i el Consell General, tant per la nova ubicació com per com quedarà ara la zona dels Entorns de Casa de la Vall, on s’havia de destinar prèviament la Seu Judicial.

Ferrer va reivindicar que amb les modificacions es recupera “l’esperit inicial de l’obra, que va començar a projectar-se al 1989”. Segons Cervós, el projecte servirà per “descongestionar la zona de Casa de la Vall, evitar-ne el caos de trànsit durant el dia i no convertir la zona en espai mort a la nit”.

Amb la nova ubicació, els beneficis per al Comú són múltiples, segons va comentar Ferrer. En primer lloc, es guanyarà una plaça pública on havia d’anar prèviament la Seu Judicial, també es rebaixarà l’alçada del projecte inicial, de manera que Casa de la Vall seguirà sent visible des de diferents punts de vista. També passarà a ser visible la façana del Parlament de Govern, que amb l’antic projecte quedava amagada. Finalment, no es perdrà l’actual vial del Dr. Vilanova ni la rotonda de Govern, fet que permetrà no perdre una de les poques zones d’accés al nucli antic. La resta de connexions i propostes acordades es mantindran.

De fet, l’acord entre tots els integrants del Comú és total, ja que el propi Cervós participarà en el projecte de conveni amb el Govern a petició de Ferrer, ja que “és una peça imprescindible gràcies als seus coneixements en la matèria”.

AMB CARÀCTER D’URGÈNCIA

Ferrer va destacar la necessitat d’arribar a un acord urgentment, ja que existeixen compromisos amb l’empresa constructora i amb l’arquitecte de l’obra, que ara veurà ampliat el seu projecte per a la Seu de la Justícia en el 20%. A més, cal definir exactament com quedarà ara l’entorn de Casa de la Vall, per no haver d’enderrocar res o fer feina en va. La cònsol va explicar que el Comú farà un pla especial per cedir els seus terrenys, els propietaris dels quals també hauran d’aprovar aquest pla. Tot i això, no podrà iniciar els tràmits fins que el Govern no declari la zona d’interès nacional. Amb tot, Ferrer intentarà escurçar els terminis al màxim per tirar endavant el conveni amb el Govern, que podria ser al setembre, segons va explicar.

pdf3.jpg