Govern definirà l’estratègia turística en tres setmanes

Autor: irene casasayas
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 1 d'Agost de 2009

Abans de la trobada que mantindrà el Govern amb els responsables d’aviació civil de Catalunya d’aquí a tres setmanes, Andorra definirà, en plena coordinació amb els actors turístics del país, l’estratègia a seguir per encarar l’operativa a l’aeroport de Lleida-Alguaire. És l’objectiu marcat per l’Executiu en matèria de turisme que va exposar ahir el ministre d’Economia i Finances, Pere López, el qual va argumentar que sense la certesa d’una data concreta d’obertura no negociaran amb les companyies aèries.

Destacant la importància cabdal de fer arribar turistes de nous mercats potencials de la Península Ibèrica i d’altres països, López va aclarir que Andorra treballarà en dos escenaris: la coordinació amb els agents turístics catalans i amb els propis, recordant que el repte final és treure el màxim rendiment al trànsit de viatgers que, finalment, arribaran com a consumidors del producte que ofereix el Principat. És en aquest mateix sentit que el ministre va voler destacar la importància que l’aeroport esdevingui un motor per a tot el Pirineu, perquè “si el producte és prou gran i triomfa, serà tot un èxit, tant per a Andorra com per a Catalunya”.

Amb la informació remesa per les autoritats aeroportuàries catalanes en una reunió a la capital dimecres passat, el titular d’Economia i Finances es va aventurar a preveure que entre els mesos de desembre i gener ja podrien arribar esquiadors via l’Alguaire.

Tal com va avançar López, l’Administració general començarà la roda de contactes amb les corporacions comunals, Ski Andorra, hotelers, comerciants i companyies d’autobusos en els propers dies per unir esforços de cara a la nova etapa que s’obrirà a partir de l’obertura de la infraestructura aèria de Lleida. Una proposta que té per objectiu ser la porta a les destinacions del Pirineu. A la pregunta si Andorra haurà d’assumir una contraprestació econòmica per beneficiar-se de l’Alguaire, el polític massanenc va indicar que per ara no s’ha demanat cap import per part de l’Executiu català.

El director general de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat de Catalunya i conseller delegat d’Aeroports de Catalunya, Oriol Balagué, va traslladar al Govern la voluntat i les probabilitats que l’aeroport pugui posar-se en marxa el pròxim mes de novembre. A més, la delegació catalana, també integrada pel director corporatiu de l’empresa pública Aeroports de Catalunya SA, Jordi Candela, i la cap de Relacions institucionals i Imatge Corporativa, Elisabet Oliva, va traslladar informació relativa a les companyies aèries interessades en operar a l’espai aeri lleidatà.

pdf3.jpg