La transparència fiscal i financera, fonamental per a unes bones relacions

Autor: m. r.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 29 de Juliol de 2009

La reunió entre Jaume Bartumeu i Augustin Bonrepaux va posar també sobre la taula el tema més candent per a Andorra, el fiscal. Mentre el líder socialdemòcrata va actualitzar al representant francès de l’estat en què es troba el Principat en el seu camí per sortir de la llista grisa elaborada per l’OCDE després de la cimera del G-20 de Londres, el 2 d’abril, Bonrepeaux va recordar que els deures que resten per fer en matèria de transparència fiscal seran fonamentals per a una millor col.laboració amb França i Europa.

L’ampliació dels “eixos de desenvolupament” amb els països de l’entorn podrà “ajudar”, segons Bonrepaux, a “sortir d’aquesta etapa difícil” per la qual passen la majoria d’estats i que Andorra pateix de forma agreujada per la crisi, que també es manifesta de manera estructural.

Quan el Principat aconsegueixi el conveni d’intercanvi d’informació amb França, de fet, la millora de la imatge projectada cap als veïns francesos serà molt important, segons Bonrepaux, per tal de treballar en la línia anunciada després de la trobada amb Jaume Bartumeu.

DEMÀ, EL DEBAT AL CONSELL

El cap de Govern va recordar que demà tindrà lloc la sessió extraordinària del Consell General, que té com a únic punt de l’ordre del dia l’exposició de la situació actual després de la signatura a París, en data 10 de març, de la Declaració del Principat d’Andorra, especialment pel que fa al calendari del compliment dels compromisos contrets en aquella declaració institucional. Bonrepaux, que va ser president de la comissió de finances de l’assemblea nacional francesa, es va mostrar coneixedor en la matèria.

pdf3.jpg