Bartumeu i Bonrepaux coincideixen en la necessitat urgent de millorar l’E-9

Autor: redacció/ agències
Font: bon dia
Publicat el: 29 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president del Consell General de l’Arièja, Augustin Bonrepaux, van mantenir ahir una reunió de treball de la qual es va desprendre la necessitat de millorar urgentment les comunicacions amb França per trencar així el desnivell actual entre aquestes i les que hi ha amb Espanya.

Així ho va manifestar Bartumeu, que va remarcar la necessitat de millorar l’eix de comunicació Tolosa-Barcelona, fet que demanarà l’esforç conjunt d’Andorra i l’Arièja per construir una via ràpida des de Tarascó fins a la boca del túnel de Pimorent.

Així mateix, el cap de l’executiu també va dir que el Govern ja està en disposició de signar el Tractat de Baiona, que permetrà l’adhesió plena i participativa d’Andorra a la Comunitat de Treball dels Pirineus. Així ho va fer saber Bartumeu a Bonrepaux durant la reunió, en què el cap de l’executiu també va posar al dia el president del Consell General de l’Arièja en relació amb les negociacions amb França per a l’intercanvi de dades.

Per la seva part, Bonrepaux va manifestar que estava “content de reprendre les relacions amb Andorra i per un projecte comú”, que és el de millorar les comunicacions ja que, va afegir, “és una pena que a hores d’ara Andorra no es pugui beneficiar de les comunicacions amb França”. Bonrepaux va explicar que si bé la xarxa ferroviària ha estat remodelada, caldria arreglar els 53 quilòmetres de carretera que separen Tarascó de la frontera espanyola.

Durant la reunió també es van posar sobre la taula qüestions relatives a la Comunitat de Treball dels Pirineus i a la manera d’aprofitar aquest espai comú per reforçar la marca turística dels Pirineus i la d’Andorra com a País dels Pirineus.

En aquest mateix sentit, Bartumeu va anunciar que el Govern ja està en situació d’adoptar un acord per signar el conveni internacional, també anomenat Tractat de Baiona, i poder entrar en el consorci. El cap de l’executiu va dir que “França i Espanya han fet una proposta de conveni d’adhesió al Tractat, i el Govern ho aprovarà perquè la presència d’Andorra deixi de ser merament testimonial”.

Després de la trobada, Bartumeu i Bonrepaux es van reunir amb la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, per parlar dels continguts de la reunió de treball.

pdf3.jpg