França avala el model d’intercanvi d’informació proposat pel Govern

Autor: ricard poy
Font: diari d'andorra
Publicat el: 29 de Juliol de 2009

El projecte de llei que regularà el model amb el qual se signaran els convenis d’intercanvi d’informació disposa dels elements necessaris perquè l’Estat veí no posi objeccions per signar-lo, segons van informar ahir diferents fonts. L’executiu hauria tramès l’esbor – rany del projecte a les autoritats franceses per comprovar que no hi hagués problemes tècnics en el redactat que poguessin posar dificultats a l’hora de signar el conveni d’intercanvi d’informació entre tots dos països.

Les mateixes fonts van deixar clar que l’aval de França és d’àmbit tècnic i no polític ja que en aquest àmbit Andorra és sobirana per aprovar el text que consideri oportú.

La consulta s’hauria realitzat per evitar problemes en el futur. El projecte de llei que permetrà l’intercanvi d’informació fiscal és la base dels futurs acords de no doble imposició i, per tant, si el text inclou aspectes que poden ser innegociables per a França s’ha considerat que és millor saber- ho abans que s’aprovi. El Govern no podrà negociar en cap cas més enllà dels límits que fixarà el text que segurament aprovarà el Consell General. L’executiu vol garantir-se que tècnicament aquests límits no acabin suposant obstacles insalvables en el futur.

TERMINIS CURTS

El Govern té molt clar que a la cimera del G-20 a Pittsburg del 24 de setembre s’ha d’arribar amb els deures fets. I quins són els deures? Doncs, com a mínim, haver signat un conveni d’intercanvi d’informació amb França i, a ser possible, tenir-ne algun més rubricat. És prioritari no arribar “amb el comptador a zero”, tal com ja va explicar Jaume Bartumeu. Per sortir de la llista grisa de paradisos cal haver-ne firmat dotze, xifra impossible per a Andor ra per falta de temps, però si ja s’ha tancat algun acord es demostraria la bona prediposició del Principat per col·laborar.

Amb aquest escenari, l’objectiu és aconseguir que a l’agost tingui lloc la sessió del Consell en què s’ha d’aprovar el text i també durant aquest mes pugui entrar en vigor. Si aquest objectiu s’acomplís es diposaria de temps suficient per firmar l’intercanvi de dades amb França a principis de setembre. La voluntat del gabinet socialdemòcrata és signar immediatament després amb Espanya un acord idèntic al que s’hagi tancat amb França, però és una incògnita si hi haurà temps abans de la trobada del G-20.

D’altra banda, ahir el Govern va felicitar l’Elisi per la recuperació del copríncep Sarkozy després del desmai que va patir quan feia esport.

pdf3.jpg