Naudi afirma que el canvi dels torns dels bombers “encara no està sobre la taula”

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 29 de Juliol de 2009

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va declarar ahir que el canvi dels torns dels bombers de 12 a 24 hores “encara no està sobre la taula”.

Naudi va declarar que “a algú li interessa que es parli d’aquest tema, i em sembla que aquest algú s’ha avançat”. El titular de la cartera d’Interior va assegurar que en cap moment havia esmentat el tema com a possible canvi immediat, “i em consta que la direcció de bombers tampoc no ho ha fet”.

La polèmica es va desencadenar amb la reforma que volia tirar endavant l’exministre Antoni Riberaygua, de l’executiu liberal, que implicava que el cos d’extinció d’incendis i salvament passava a duplicar el nombre de guàrdies i a treballar 144 dies l’any, en comptes de 72. Des d’aquell moment es va iniciar una polèmica constant entre la direcció del cos i els representants sindicals que va comportar episodis de forta tensió i diversos recursos a la Batllia de les dues parts.

Naudi va assenyalar que no es negaria a estudiar el tema més endavant si es plantejava, però “el veritable problema no és el nombre d’hores dels torns. Cal estudiar la gestió de tot el cos en conjunt”, va afirmar. De fet, no és que el ministre descarti tornar a les guàrdies de 24 hores, però va declarar que “de moment no són més que especulacions”.

D’altra banda, el recentment nomenat secretari d’estat d’Interior, Bruno Bartolomé, va corroborar gran part de les afirmacions del ministre. “Abans de parlar de fets concrets hem de mirar el conjunt de l’estratègia que cal seguir”, va assegurar. Bartolomé ja va avançar que el resultat que desitja és “un bon servei a la ciutadania”, però que no hi havia encara “res garantit”, i que “no perquè hi hagi hagut una alternança al poder significa que es concedirà tot el que es demani, però tenim voluntat de trobar solucions”.

Bartolomé també es va comprometre a revisar les dues peticions que últimament també s’han adreçat des de l’Associació de Bombers (ABA): la gestió del transport sanitari i l’assegurança de vida. Quant al primer aspecte, Bartolomé considera que “cal examinar el cost de cada canvi”, i comprovar els pros i contres que els bombers el tornin a assumir. Quant a l’assegurança de vida, va explicar que no tindria cap problema a “estudiar-ho”.

pdf3.jpg