Bartumeu crida a potenciar la seguretat en pro del turisme

Autor: marc rodríguez
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 28 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va expressar ahir durant el discurs per a la presa de possessió dels nous secretaris d’Estat d’Interior i Turisme, Bruno Bartolomé i Valerie Lackner, que “la seguretat no està gaire lluny del turisme”, relacionant aquests dos àmbits competencials de cara a una millor promoció del Principat.

Concretament, el socialdemòcrata va recordar la necessitat de “conservar” un dels “valors” principals del país, el de la seguretat, treballant a més per a l’impuls d’aquest factor positiu en benefici de la importació d’una imatge que ajudi a atreure més visitants.

En matèria turística, concretament, Bartumeu va reiterar la clara aposta que l’Executiu realitzarà per la marca Andorra, país dels Pirineus, el principal lema des del qual treballarà Lackner des de la secretaria d’Estat de Turisme, adscrita al Ministeri d’Economia i Finances. En aquest sentit, la nova responsable turística del Principat va situar els “vint anys d’experiència” en la matèria, així com “els contactes amb comuns, associacions o entitats privades”, entre d’altres, com a aspectes que intentarà aprofitar per treballar en el posicionament d’Andorra en el mapa internacional.

Pel que fa al futur de la societat Andorra Turisme, Lackner no va aventurar-se en cap pronòstic, indicant que abans de posicionar-se definitivament haurà d’analitzar quina és la situació actual, després de conèixer el nou equip. En el que sí que es va mostrar decidida va ser en la voluntat de redreçar el “sector clau” del país, tot i que la davallada de visitants, sobretot procedents d’Espanya –amb una perspectiva de crisi encara més pessimista que França–, que suposarà un handicap.

BARTOLOMÉ, A TREBALLAR

En el cas del nou secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, els objectius van situar-se en completar la millora prevista pels cossos de seguretat que ara fa un mes i mig va anunciar el ministre d’Interior, Víctor Naudi, del que serà la mà dreta. En aquesta línia, l’expresident del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) va anunciar que obrirà tots els dossiers pendents i, després de l’anàlisi, treballarà per garantir “els eixos de seguretat” que el mateix cap de Govern va esmentar com a prioritaris.
Pel que fa a la situació de Bombers, Bartolomé va recordar com aquest és “un cos fonamental per a la seguretat” del Principat i va mostrar-se optimista respecte al camí pacificador després d'”una etapa amb moltes turbulències, algunes d’elles innecessàries”, viscuda pels professionals durant els últims mesos. El secretari d’Estat d’Interior va ampliar, a més, que està totalment d’acord amb la línia iniciada dins la cartera que encapçala Naudi, després que hagi donat “prioritat a les persones més qualificades” per liderar els diferents cossos.

Amb la presa de possessió de Lackner i Bartolomé es completen les secretaries dibuixades per Bartumeu i el Gabinet ministerial, sumant-se als nomenaments d’Alexandre Cucurella, Alfons Miralles, Marc Miró, Manel Blasi, Josep Roig, Clara Vives i Joan Marc Miralles. Es tanca així l’organigrama vertebrador del nou Govern, repetidament emplaçat per Bartumeu a “arribar d’hora i plegar tard” a l’edifici administratiu.

pdf3.jpg