Naudi diu que les guàrdies dels Bombers no seran fixes

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 28 de Juliol de 2009

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, assegura que encara no s’ha establert cap model de torns i de guàrdies per al cos de Bombers. Tot i això, ja ha assenyalat que no serà un sistema fix ni igual per a tothom.

“Aquest és un tema que l’hem d’analitzar amb la direcció. Serà ella la que ens farà una proposta de treball i s’organitzarà conjuntament”, va explicar Naudi. El ministre va criticar tot allò que des de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) s’ha anat dient sobre les guàrdies públicament, ja que “cal anar amb més cura amb les coses que no s’han dit i amb les que es diuen”. El titular d’Interior va indicar que en la reunió que va tenir amb els representants del sindicat i amb Bombers a títol individual i amb la nova direcció “va deixar clar que en aquests moments si calen torns de 8 de 12 o de 24 hores, no s’escau, és un tema que estem analitzant”.

Naudi assegura que no s’ha pronunciat a favor ni en contra dels torns, “perquè les atribucions de la feina dels comandaments, el col.lectiu de Bombers que ha de sortir al carrer, que és generalment jove, i això lligat amb les diferents casernes i les diferents èpoques de l’any, entenc que no pot ser que un torn prefixat d’unes determinades hores no és vàlid per tot l’any”. Per això, i esperant el sistema que encara no s’ha acordat, el nou ministre d’Interior apunta una graella de torns diferents dins del mateix cos, i també pel que fa a les èpoques de l’any i les casernes. Segons Naudi, “tots no poden fer els mateixos torns i les mateixes hores”. Una altra de les modificacions que des d’Interior s’ha apuntat fer en les guàrdies és la de l’aplicació de nou de formació. Una iniciativa que ja es feia abans, però que a final de l’anterior legislatura es va deixar de fer. “Abans s’acostumava a fer formació, en les guàrdies cal tenir aquestes hores formatives que finalment no s’estaven fent”, va explicar Naudi. El ministre assegura que cal una formació continuada a tots els nivells i que alhora des del cos, els mateixos bombers “puguin impartir formacions a altres col.lectius, al personal comunal, o també a les escoles, i formació divulgativa”. Pel que fa al programa Horitzó 2010, el nou ministeri encara està analitzant què hi farà, i tot i que no s’ha dit de manera estricta, sembla que desapareixerà en favor d’un altre fet seu i amb alguns apunts d’aquest. “Tenim el nostre projecte i analitzarem aquelles positives que tingui. No vull dir que desapareixerà. Tinc clares les nostres intencions i volem veure si es pot lligar amb aquest projecte”, va dir.

pdf3.jpg