El Govern atribueix l’afer de les webs oficials a una gestió anterior “precària”

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 23 de Juliol de 2009

El Govern ja ha tramès la resposta a la pregunta parlamentària que va formular Coalició Reformista (CR), pocs dies després que Jaume Bartumeu prengués pos sessió del càrrec com a cap de Govern.

El motiu era aclarir per què els dominis institucionals capdegovern. ad i presidencia.ad redireccionaven al bloc personal de Bartumeu, una pàgina d’estètica gairebé idèntica a la del PS.

En el document de contesta, l’executiu atribueix el succés, en part a “la precarietat que existia en les pàgines del Govern d’Andorra”, cosa que va portar l’equip tècnic a considerar que procedia correctament, perquè no continués constant Albert Pintat com a líder de l’executiu, i actualitzar la informació “d’una forma ràpida”. Segons la resposta que s’ha tramès al Consell General, en el moment de dur a terme l’actualització corresponent els assessors de Bartumeu no disposaven “de cap documentació, ni de les contrasenyes necessàries, ni de les persones que s’encarregaven del manteniment dels llocs”, que van deixar de prestar servei a l’administració el 29 de maig. A més, es deixa ben clar que la modificació implantada no va suposar “cap cost per a l’Estat”, un altre dels punts que CR tenia interès a conèixer.

L’executiu també posa en relleu que l’anterior equip de govern no havia previst “cap partida pressupostària” per gestionar les pàgines d’Internet. Com a exemple de “precarietat” en la gestió, la no ta especifica que el proveïdor que administrava els servidors tenia pendents de cobrament les factures corresponents al setembre, l’octubre, el novembre i el desembre de 2008 i del gener a l’abril de l’any en curs. El cap de Govern també ex plica en la resposta que va adonar-se d’aquesta circumstància a través dels mitjans de comunicació (tema fet públic pel Diari), davant la qual cosa va donar “instruccions d’aturar el redireccionament”.

BONA SINTONIA AMB TOTHOM

Bartumeu, que va com -parèixer davant la premsa per exposar el desenvolupament del consell de ministres d’ahir, es va referir també a les crítiques que últimament ha rebut el gabinet tant des de CR com des d’ApC, que fins i tot va insinuar que no donaria suport al pressupost. El cap de Govern va afirmar que “ara mateix no tenim una relació tensa amb ningú” i va destacar que personalment està “molt tranquil” en aquest sentit. Quant a les crítiques d’ApC per la negociació amb París, “hi ha dos visions de com s’ha de resoldre el problema, i crec que l’estratègia del senyor No men és errònia”, va dir.

“Paper rellevant” de la duana en la reforma fiscal

El cap de l’executiu va explicar ahir els motius que han portat l’equip de Govern a prendre la decisió de nomenar dos directors adjunts per a la duana, en lloc d’un de sol, com hi havia fins fa pocs mesos. Aquest organisme haurà de tenir, segons va avançar Jaume Bartumeu, “un paper rellevant” en la reforma fiscal que s’haurà de tirar endavant durant la legislatura, i el nomenament dels dos responsables és “part de la reestructuració que estem fent”. Per tant, queda pendent el nomenament d’un director, després que Marta Boquera fos destituïda dilluns passat (l’anterior director adjunt es va retirar per jubilar-se). En principi, la idea del cap de Govern és que un dels responsables “s’encarregui del desenvolupament i compliment dels acords exteriors”, als quals l’executiu socialdemòcrata està decidit a comprometre’s de manera “molt ferma i positiva”, mentre que l’altre s’hauria d’encarregar pròpiament de la duana, és a dir, “del treball intern”.

pdf3.jpg