El Govern no està preocupat per l’informe de l’assemblea francesa contra els paradisos fiscals

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 23 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, no va voler donar rellevància a l’informe que els diputats francesos Elisabeth Guigou i Daniel Garrigue van elaborar sobre el que hauria de ser el posicionament de la república veïna pel que fa als paradisos fiscals.

En aquest sentit, Bartumeu, que va voler destacar el seu respecte per tots els parlaments democràtics, va assegurar que qui «marca la pauta» és l’OCDE i que, per tant, en principi només seria necessari la signatura de dotze convenis encara que l’Estat francès no estigui d’acord amb la xifra. Segons va recordar el cap de Govern a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, l’Executiu segueix treballant «moltes hores cada dia» per complir el calendari de la Declaració de París. De moment no tenen previst cap viatge en relació a aquesta qüestió, però segons Bartumeu «internet i el telèfon funcionen a ple rendiment». Davant la possibilitat de fer un front comú entre els països considerats paradisos fiscals, Bartumeu va asseverar que des de l’OCDE es demanen dotze acords «de qualitat», és a dir, uns convenis que s’haurien de signar amb els estats amb què existeix «una relació econòmica important » i es pot tenir «necessitat real d’intercanviar informació », com és el cas d’Espanya i França. En aquest sentit, Bartumeu va dir que «amb tots els respectes per tothom» no seria un acord de qualitat si se signés «amb l’illa de Mann o les Bahames », tot i que el cap de Govern no descarta que puguin existir convenis amb aquests països, si més no «tard o d’hora».

Bartumeu contesta la pregunta de CR sobre les webs ‘presidencia.ad’ i ‘capdegovern.ad’

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha respost en una carta a CR en relació als canvis a les webs presidencia. ad i capdegovern.ad. A la carta, Bartumeu exposa els motius pels quals es va procedir a redireccionar les pàgines cap al portal jaumebartumeu. ad un cop va accedir al Govern, i explica per què es va decidir aturar aquest redireccionament. Ara, els dos webs tenen una pantalla informativa que indica que les pàgines estan en construcció, i s’espera a l’agost, quan s’hagi refet el portal govern.ad, redireccionar els dos dominis cap a aquest. La carta diu que després que Bartumeu fos investit cap de Govern, els dos webs encara apuntaven al domini albertpintat.ad i que, per tant, s’havia «d’adequar aquesta qüestió a la nova situació institucional». Si l’equip tècnic va decidir fer el redireccionament al portal de Bartumeu, va ser perquè «no es disposava de cap documentació, ni de les contrasenyes necessàries», ni dels administradors del site, ja que no havien deixat de treballar per a l’Executiu. Tan bon punt el cap de Govern va saber que «es feia una interpretació errònia» d’aquella actuació «provisional», es va optar per informar que els webs estaven en construcció. El canvi es va fer abans que la pregunta de CR entrés al Consell. La carta insisteix que totes les intervencions no van suposar cap cost econòmic i explica que l’anterior govern tenia pendent pagar les factures del proveïdor dels servidors del setembre del 2008 fins a l’abril del 2009. A la darrera reunió del govern en funcions es va acordar resoldre aquests deutes per un import de 19.558,68 euros, sense que existís cap pressupost ni contracte escrit.

Els sindicats tindran un registre propi a partir d’ara

El Consell de Ministres va aprovar a la seva reunió d’ahir el reglament que servirà per posar en funcionament un registre d’organitzacions sindicals al Principat. Es dóna compliment d’aquesta manera al que determina la Llei de Llibertat sindical, aprovada l’any 2008 pel Consell General. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va indicar a la roda de premsa d’ahir que a partir d’ara els sindicats del país tindran «un registre propi», que no serà el mateix que el de les associacions, com passava fins el moment.

pdf3.jpg