Vela preveu per a la tardor l’acord amb Espanya per a la selectivitat

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 22 de Juliol de 2009

La pròrroga de la prova de la selectivitat espanyola per a estrangers caduca el setembre d’aquest any, la qual cosa significa que a partir del juny del 2010 els alumnes del sistema educatiu andorrà que vulguin estudiar a les universitats espanyoles hauran d’accedir-hi a través d’una pròpia prova oficial de Batxillerat que també haurà de ser vàlida a Espanya.

Així es desprèn de les paraules de la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, que ahir va explicar en declaracions a l’ANA que el procés –iniciat per la seva antecessora Roser Bastida– “està pràcticament acabat”.

La ministra d’Educació i Cultura va manifestar que es preveu que aquesta tardor se signi definitivament l’acord entre els dos països per homologar la prova andorrana a la mateixa categoria que la selectivitat. “Està pràcticament tancat”, va afirmar la ministra, “i l’únic que s’ha de valorar és quina forma ha de tenir aquest acord, si ha de ser un conveni o un intercanvi de lletres, i espero que a l’octubre tot això estigui solucionat”, va manifestar.

Vela ho va qualificar com un tema “bàsic i importantíssim” perquè els els alumnes del sistema educatiu andorrà s’estan formant per passar un tipus de prova “i no ens podem permetre que tinguin problemes quan arribi l’hora de passar la prova d’accés a la universitat”, va explicar.

Aquest acord que es preveia signar abans té data de retard, perquè, segons va explicar la ministra, s’han produït canvis polítics tant a Espanya –on s’ha procedit a un canvi ministerial en la persona que l’encapçala, Ángel Gabilondo– com a Andorra, amb el canvi de Govern i, conseqüentment, amb el canvi de la titular de la cartera d’Educació.

Fa una dècada que el Govern d’Andorra va aconseguir l’homologació del Batxillerat andorrà al baccalauréat, la porta d’accés a les universitats franceses.

pdf3.jpg