Vela afirma que a la tardor estarà enllestit l’acord amb Espanya sobre selectivitat

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 22 de Juliol de 2009

La pròrroga de la prova de la selectivitat espanyola per a estrangers caduca aquest setembre del 2009. O, dit d’una altra manera, a partir del juny del 2010, els alumnes del sistema educatiu andorrà que vulguin estudiar a les universitats espanyoles hauran d’accedir a través d’una pròpia prova oficial de Batxillerat que també haurà de ser vàlida a Espanya.

Així es desprèn de les paraules de la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, que ha explicat que «el procés –iniciat per la seva antecessora, Roser Bastida– està pràcticament acabat ». Vela opina que aquesta tardor l’acord entre els dos països per homologar la prova andorrana a la mateixa categoria que la selectivitat veurà la llum. «Està pràcticament tancat», afirma la ministra, «i l’únic que s’ha de valorar és quina forma ha de tenir aquest acord», si ha de ser un conveni o un intercanvi de lletres, «i espero» afegeix, «que a l’octubre tot això estigui solucionat».

Vela ho ha qualificat com un tema «bàsic i importantíssim perquè els nostres alumnes del sistema educatiu andorrà s’estan formant per passar un tipus de prova i no ens podem permetre que tinguin problemes» quan arribi l’hora de passar la prova d’accés a la universitat.

pdf3.jpg