El Govern nomena dos directors per a la duana

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 21 de Juliol de 2009

Més noms s’afegeixen a la llarga llista de nomenaments i cessaments decidits pel Govern des que va accedir a l’edifici administratiu en el marc de la reestructuració. L’executiu va donar a conèixer ahir les darreres peces de la reforma interna, uns canvis que es van acordar durant el darrer consell de ministres, dimarts passat.

Entre les novetats, s’estableix que a partir d’ara hi haurà dos directors adjunts al departament de duana: es tracta de Raül Bartolí i Jordi Janer, que ocuparan el càrrec que deixa vacant Marta Boquera, que ha estat cessada. Ambdós ja treballaven en actiu al departament, Bartolí  com a sotsdirector de comerç exterior i Janer al capdavant de la sotsdirecció de l’àrea de lluita contra el frau.

Les noves designacions també afecten el departament de Mobilitat i Explotació de Carreteres. Així, i tal com ja havia avançat el Diari, David Palmitjavila ha estat rellevat del càrrec i deixa el lloc a Ramon Reguant, que en serà d’ara endavant el director. Palmitjavila marxa després de deu anys com a màxim responsable de l’organisme encarregat de controlar i coordinar el trànsit –hi ha estat al capdavant des que es va posar en marxa–, tot i que, segons han afirmat fonts properes, els canvis en la cúpula directiva de l’Agència no haurien de comportar alteracions importants en la línia que ha anat seguint el departament. De la seva banda, Reguant assumeix la nova tasca després d’haver desenvolupat diversos càrrecs a Economia i a Ordenament Territorial. Precisament en aquest darrer ministeri, comandat per Vicenç Alay, també es van anunciar nous nomenaments. Eron Estany, que fins ara ocupava el càrrec de director d’Urbanisme i Ordenament passa ara a la direcció general del ministeri d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, que estarà adscrit al gabinet del ministre.

De la seva banda, i tal com es perfilava en les darreres setmanes, Xavier Jiménez ha estat ratifificat com a director de Tributs, un departament que depèn d’Economia i Finances, amb Pere López com a màxim responsable. 

RECASENS I FARRÉ ALS BOMBERS

Un dels canvis més esperats era el referent a l’àrea de prevenció i extenció d’incendis i salvament. Com ja s’havia donat a conèixer fa unes setmanes, Jordi Boixader abandona la direcció dels bombers (n’ha estat cessat). El substitut és l’oficial Joan Carles Recasens, que fins ara tenia la màxima responsabilitat al capdavant del Grup de rescat, immersió i muntanya (GRIM). Com a número dos del cos, a la direcció adjunta, el Govern ha nomenat Jordi Farré, que passarà a assumir les responsabilitats que fins ara depenien de Sergi Flucha. Farré acumula igualment una àmplia experiència als bombers. També oficial, fins ara era el cap de formació del departament d’extinció i incendis.

pdf3.jpg