Marxa enrere als bombers

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 22 de Juliol de 2009

Els canvis en la direcció dels bombers comportaran també canvis en l’organització del cos, que retornarà a una estructura molt similar a la que hi havia abans que l’anterior ministre de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, es fes càrrec de la cartera.

Això, i malgrat que encara no hi ha un calendari per portar-ho a terme, comportarà, entre altres coses, la recuperació de les guàrdies de 24 hores i dels concursos de trasllat, dos dels aspectes més polèmics els darrers dos anys de l’anterior legislatura i que van provocar durs enfrontaments entre el ministre i el sindicat del cos. De fet, des de l’associació ja s’ha avançat la intenció de retirar defi – nitivament els recursos pendents si s’acaba fent aquesta marxa enrere, fet que, al marge de pacifi car el clima de treball al cos durant el mandat de Riberaygua, també posaria punt fi nal a la batalla judicial oberta.

El retorn a la normalitat, si és que es pot qualifi car d’aquesta manera, és sens dubte una bona notícia, i pot afavorir la imatge que els ciutadans, farts de guerrers dialèctiques i de campanyes de descrèdit més o menys pujades de to, tenien del cos. I és que tot i que sempre és desitjable que els bombers no hagin de fer gaires intervencions, la ciutadania de ben segur que prefereix que el cos sigui notícia pels seus èxits i encerts a l’hora de portar a terme la important tasca que desenvolupen que no pas per les baralles intestines que, malauradament, han sovintejat els darrers dos anys, i que inevitablement han danyat la imatge del cos. A més a més, el retorn a un clima de diàleg i col·laboració de ben segur que permetrà tirar endavant d’una vegada per totes la tan reclamada, i alhora necessària, llei del cos de salvament i extinció d’incendis, i tancar d’aquesta manera la regulació d’aquest cos especial.

pdf3.jpg