Els Estats Units agraeixen la cooperació andorrana en el cas Mechlenburg

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 de Juliol de 2009

Que Andorra i els Estats Units no tinguin un conveni bilateral d’assistència judicial mútua no impedeix que la cooperació en matèria judicial i policial entre ambdós països doni bons resultats. Així ho va destacar l’encarregat de negocis de l’ambaixada dels EUA, Arnold A. Chacón, durant la visita de comiat al cap de Govern, Jaume Bartumeu, i al ministre d’Exteriors, Xavier Espot.

Chacón va posar com a exemple del bon nivell de cooperació la recent assistència de la Policia andorrana en el cas Mechlenburg. Birgit Mechlenburg, integrant d’una xarxa criminal que hauria estafat més de 500 milions de dòlars, era buscada de feia temps pel FBI i la Interpol i va ser detinguda a Andorra la Vella a principi d’aquest mes gràcies al Grup de Cooperació Internacional del Cos de Policia. En la mateixa línia, Chacón va manifestar el seu interès per mantenir els intercanvis d’experts en l’àmbit policial i de seguretat actualment vigents entre les dues administracions.

La visita d’ahir era la darrera de Chacón com a encarregat de negocis de l’ambaixada dels EUA, ja que en les properes setmanes s’efectuarà el relleu després de la presa de possessió del cos diplomàtic de l’Administració Obama. En aquest sentit, l’encara encarregat de negocis va demanar el plàcet per al futur ambaixador nord-americà, Alan Solomont, que podria arribar al seu nou destí a Madrid a final de setembre. D’altra banda, Chacón va convidar Espot a visitar els Estats Units per estrènyer els llaços entre ambdós països.

pdf3.jpg