Rodríguez es reuneix amb Geli per enfortir relacions de treball

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 de Juliol de 2009

La ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, i la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, van mantenir ahir al llarg del matí una reunió de treball a la localitat de la Seu d’Urgell. De la trobada en va sortir la ferma voluntat, tant per part de la ministra com de la consellera, d’adquirir un compromís dels respectius governs per enfortir la col.laboració entre les dues administracions.

Aquest treball cooperant se centrarà, especialment, en dues línies bàsiques de treball, que va ocupar majoritàriament la temàtica de la reunió d’ahir.

En primer lloc, les dues administracions treballaran per a l’aprofundiment en les polítiques de proximitat en el territori de l’Alt Urgell. Els àmbits en els quals es dedicarà més atenció seran els de radiologia i diagnòstic per a la imatge, salut mental, diàlisi i emergències mèdiques.

L’altre tema tractat va ser la intenció implícita d’enfortir les relacions bilaterals, sobretot a partir del reforçament de la comissió de treball conjunta ja existent. Una comissió que s’ampliarà durant la visita de la consellera de Salut a Andorra, que va anunciar ahir i que està prevista per a la tardor vinent.

La trobada d’ahir, però, va fer-se en territori català. Es va realitzar en el decurs de la visita que la consellera de Salut ha fet a l’Alt Urgell.

Finalment, a la reunió entre la conselleria catalana i el ministeri andorrà també es va deixar pal.lesa la intenció d’avançar en l’establiment de la regulació jurídica per a temes d’interès comú entre administracions, com ara l’acreditació oficial de centres mèdics i de salut, l’oncologia, el banc de sang i l’hospital transfronterer.

pdf3.jpg