L’executiu i la Generalitat acorden enfortir les relacions en l’àmbit sanitari

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 18 de Juliol de 2009

El Govern i la Generalitat de Catalunya s’han compromès a “enfortir” la col·laboració existent en l’àmbit de la sanitat. Així es desprèn, almenys, de la reunió que van mantenir ahir al matí la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, i la consellera del mateix ram de l’administració catalana, Marina Geli.

En el decurs de la trobada de treball, que va tenir lloc a la Seu d’Urgell –Geli s’hi va desplaçar per fer una visita a la regió veïna–, les dues responsables polítiques van expressar “la voluntat i el compromís” dels seus governs respectius d’estrènyer els lligams de cooperació en dues línies concretes: les que fan referència a les polítiques de proximitat i les relacions bilaterals.

Pel que fa al primer tema, segons van difondre des de l’executiu a través d’un comunicat de premsa, arran de l’entrevista s’estableix l’acord “d’aprofundir” en les polítiques de proximitat en el territori de l’Alt Urgell. Concretament, tal com es va citar, es treballarà de manera específica en els àmbits de la radiologia i el diagnòstic per la imatge, la salut mental, la diàlisi i les emergències mèdiques.

D’altra banda, tant l’administració andorrana com la catalana consideren que és oportú afiançar encara més les relacions bilaterals que ja es van encetar en el passat. Per això, es vol reforçar la comissió bilateral conjunta (l’organisme ja existeix) entre els ministeris. De fet, ahir mateix també es va anunciar que la consellera de la Generalitat catalana encar – regada de l’àmbit de la salut visitarà el Principat la tardor vinent per tractar totes les qüestions de primera mà i per analitzar amb Cristina Rodríguez les darreres novetats.

REGULACIÓ JURÍDICA

De la reunió protocol·lària es desprèn, tal com van assenyalar des de l’executiu, la voluntat d’ambdues parts d’avançar en l’establiment d’una regulació jurídica. El text farà referència a totes les qüestions d’interès comú amb l’Alt Urgell, com ara l’acreditació de centres, l’oncologia, el banc de sang i l’hospital transfronterer.

pdf3.jpg