Els EUA feliciten Andorra per la detenció d’una fugitiva de l’FBI

Autor: a. tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 18 de Juliol de 2009

Arnold A. Chacón, representant de l’ambaixada dels Estats Units a Andorra i Espanya, va visitar ahir l’edifici administratiu per trobar-se amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i amb el ministre d’Afers Exteriors, Ventura Espot.

La visita del diplomàtic tenia l’objectiu de sol·licitar el plàcet per al proper ambaixador, Alan Solomont, que començarà a exercir un cop s’hagin tramitat les credencials.

Chacón va aprofitar la visita per felicitar les autoritats andorranes per la col·laboració de les forces de seguretat en el cas Mechlenburg. La policia va detenir una fugitiva del cos d’agents federals dels EUA (FBI), acusada d’estafa i “d’altres càrrecs”, segons va explicar el mateix Chacón. L’ambaixador extraordinari va celebrar que la “cooperació entre Andorra i els Estats Units sigui extraordinària en matèria de seguretat”, en delictes com ara el blanqueig de diners, la falsificació de documents o el tràfic de persones.

El diplomàtic nord-americà també va instar les autoritats a millorar les ja excel·lents relacions que mantenen en matèria d’intercanvis culturals i d’educació. Així, Chacón va elogiar el funcionament de les beques Fulbright, que aprofiten molts estudiants del Principat. Igualment, va destacar el bon funcionament que hi ha al Principat de l’ensenyament de l’anglès, “tot i que som perfectament conscients que aquest és un Estat multilingüe”. Així, va recordar que en aquests moments hi ha 4 o 5 professors dels EUA oferint classes de llengua anglesa al Principat.

Finalment, Chacón va aconsellar a Andorra que es doni més a conèixer entre els nord-americans, ja que el país és, per ell, “una petita joia” que a molts dels ciutadans del seu país els agradaria. Però per això va expressar la necessitat d’invertir més en màrqueting, i segons ell “el senyor Bartumeu i el senyor Espot s’hi han mostrat d’acord”. Finalment, l’ambaixador ha convidat Espot a realitzar un viatge a Washington, per fer contactes diplomàtics. Segons un comunicat del Govern, la invitació ja ha estat acceptada per Espot.

pdf3.jpg