Andorra assumirà 480.000 per activar el turisme des d’Alguaire

Autor: Irene Casayayas
Font: El Periòdic
Publicat el: 15 de Juliol de 2009

El Govern i Ski Andorra assumiran la dotació econòmica de 480.000 euros com a fons de garantia per activar el turisme des de l’aeroport Lleida–Alguaire. Des d’Andorra Turisme i amb la col.laboració de les corporacions comunals i les societats explotadores dels camps de neu, es preveu que s’atorgui aquesta suma en el moment en què s’efectuï l’acord (en dues o tres setmanes) amb Pyrenair, la companyia aragonesa que operarà a dit aeroport portant els 10.000 visitants fixats de cara la pròxima temporada de neu. 

Segons va manifestar ahir en roda de premsa posterior al Consell de Ministres el titular d’Economia i Finances, Pere López, aquesta garantia servirà per cobrir el 30% de les despeses de gestió de l’operador. És a dir, si els volum de passatgers no supera el 30% de places, Pyrenair farà ús d’aquest fons.

De la seva part, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va reiterar la voluntat d’apostar per Alguaire com l’aeroport de referència d’Andorra, després de constatar que les administracions catalana i espanyola no volen apostar per l’aeroport de la Seu d’Urgell. És per aquest motiu que el Govern ha decidit participar en la iniciativa d’un operador turístic per vincular l’aeroport de Lleida amb Andorra permetent l’arribada d’un important flux de visitants. En referència a l’aeroport de la capital de l’Alt Urgell, Bartumeu va indicar que «és un dossier que hem deixat tancat» i que fins que l’Estat espanyol no promocioni aquesta infraestructura «deixa de ser una prioritat » per a Andorra.

TANCAR L’ACORD /

El Govern comparteix «la gran importància d’aquest projecte», tot i que se sorprèn que al mes de juliol encara estigui pendentde tancar, tenint en compte que aquestes iniciatives requereixen molta antelació. Tot i així, Bartumeu i López es van mostrar disposats a intentar tancar un acord en els pròxims dies per tal que els esquiadors ja puguin arribar aquest mateix hivern. De fet, ahir també es va desbloquejar una de les actuacions que Govern volia realitzar en aquest sentit, per la qual s’havia fet un pagament de 92.000 euros a l’Institut d’Estudis Econòmics i Financers (JEF).

Tal com va avançar aquest rotatiu dilluns passat, els punts d’origen que volaran a l’Alguaire seran Palma de Mallorca, Galícia, Madrid, les Canàries i Lisboa. El calendari programat establiria que des del 27 de desembre fins al 4 d’abril l’aeroport de Lleida rebria trànsit aeri amb clients potencials d’Andorra. La companyia aragonesa gestionaria vols per estades de cap de setmana i de set dies.

L’aeroport d’Alguaire disposa d’una infraestructura que pot acollir vols comercials amb capacitat per a 200 persones. La Generalitat de Catalunya preveu que sigui operatiu al mes de novembre. I el compte enrere per tancar l’operació ja ha començat. En aquest sentit, López va assenyalar que es «treballarà amb caràcter d’urgència perquè el pacte amb Pyrenair arribi per a la propera campanya de neu».

OCUPACIÓ D’HIVERN  /

D’altra banda, l’Administració central també va acordar la setmana passada amb Ski Andorra convocar una reunió urgent amb aquesta entitat i el Servei d’Ocupació per avançar la data d’inici de les formacions que permetran que les estacions d’esquí puguin contractar per a la temporada d’hivern un volum important d’aturats del país. El ministre de Finances va assenyalar que si s’accelera el procés es podran oferir formacions per a un ventall més ampli de llocs de treball al país.

pdf3.jpg