López, disposat a simplificar el pla Comptable per a les petites i mitjanes empreses

Autor: I.A.
Font: El Periòdic
Publicat el: 15 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre d’Economia i Finances, Pere López, van fer públic ahir el contingut de la reunió que dilluns van mantenir amb l’Associació de Comptables amb la vista posada en una revisió del pla Comptable aprovat pel Govern Pintat i que ha entrat en vigor aquest any. L’objectiu de la revisió és simplificar els tràmits per a les petites i mitjanes empreses.

Segons va explicar López ahir, la intenció del Govern és crear un règim simplificat que s’assimili més a la gestió de comptes o a la gestió de tresoreria. La idea és evitar una “càrrega important” per a les petites empreses i els negocis familiars que poden tenir problemes a l’hora de dur una comptabilitat amb tots els requisits i la complexitat exigible a una gran empresa. En la mateixa línia, el titular d’Economia i Finances, va reiterar la seva voluntat d’apujar el topall màxim de 100.000 euros de beneficis anuals que actualment regeix per poder-se acollir al règim simplificat, tot i que no va voler posar una xifra concreta.

López va explicar que durant els últims dies ha tramès la intenció de revisar el pla Comptable a tots els agents i associacions implicats, com ara la CEA, la Pime, la Cambra de Comerç, el Col.legi d’Economistes i l’Associació de Comptables. Durant les properes setmanes, el Ministeri d’Economia i Finances espera rebre les aportacions que els agents econòmics vulguin fer en la línia d’una reforma simplificadora.

pdf3.jpg