L’INAF demana a Bartumeu que recuperi projectes pendents

Autor: I.A.
Font: El Periòdic
Publicat el: 15 de Juliol de 2009

Els membres del consell d’administració de l’Institut Andorrà de Finances (INAF) van mantenir ahir la seva primera reunió amb Jaume Bartumeu des que el socialdemòcrata va prendre possessió com a cap de Govern fa un mes i mig. Els responsables de l’organisme supervisor del sistema financer van aprofitar la trobada per demanar al cap de Govern que tiri endavant projectes de llei que van quedar pendents en la legislatura anterior.

Segons va explicar Bartumeu durant la compareixença posterior al Consell de Ministres de la tarda, l’INAF està preocupat pel desenvolupament de nous textos que afecten el sector financer, especialment a la regulació de les entitats financeres no bancàries. És per això que van demanar al nou cap de Govern que tingui en compte iniciatives endegades pel seu predecessor, però que no van veure la llum per haver arribat al Consell General quan la legislatura estava pràcticament esgotada.

Els projectes de llei del Govern Pintat van caducar amb la legislatura i ahir Bartumeu es va comprometre a recuperar-los per examinar-los i replantejar-los. En aquest sentit, el cap de Govern va oferir als membres del consell d’administració de l’INAF la possibilitat d’incidir en aquest procés de revisió tot fent les aportacions que creguin oportunes. D’altra banda, va explicar que a partir del setembre serà el ministre de Finances, Pere López, qui es reuneixi regularment amb l’INAF.

pdf3.jpg