L’USdA porta al nou Govern el neguit del personal laboral de l’escola de Meritxell

Autor: Toni Solanelles
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 14 de Juliol de 2009

El secretari general de la Unió Sindical (USdA), Gabriel Ubach, i la primera secretària de l’organització, María José Espinosa, van traslladar ahir al cap de Govern, Jaume Bartumeu, el malestar i el neguit dels treballadors de l’escola especialitzada de Meritxell per l’absència, després d’una llarga negociació, del reglament de funcionament intern del centre.

Els dos responsables sindicals, que van estar acompanyats d’un representant del personal de l’escola, van mantenir una trobada amb el mandatari governamental de prop d’una hora que també va servir perquè els sindicalistes alertessin Bartumeu de la degradació sociolaboral que està vivint el Principat. “Hi ha gent que ho està passant malament”, va recordar Ubach en sortir de la reunió. El secretari general de l’USdA va assegurar que el motiu principal de la trobada amb Bartumeu havia estat la situació del personal de l’escola de Meritxell i el fet que “hi ha un reglament intern que no s’ha pogut materialitzar. 

L’únic que demanem és que els treballadors siguin reconeguts com a interlocutors vàlids”. Perquè el nou executiu, que haurà de nomenar representants per a la junta del patronat que regeix els destins del centre, pugui valorar la situació, els responsables de l’USdA van lliurar al màxim responsable de l’executiu tot un seguit d’informes i documentació perquè puguin adoptar les decisions necessàries. Ubach va assegurar que l’interès primordial és resoldre la situació dels  treballadors “i, sobretot, dels usuaris de l’escola”.

Més enllà d’això, Ubach va explicar a Bartumeu –que durant el dia d’ahir també es va entrevistar amb responsables de l’Unicef i del Col·legi de Comptables– que “cal posar fil a l’agulla” per trobar solucions als problemes socioeconòmics que s’estan donant. “Hi ha qui ho està passant molt malament. Els salaris són baixos i les dificultats socials cada vegada més greus”, va assegurar el sindicalista, que va explicar que el cap de Govern s’havia mostrat “conscient de les problemàtiques però ens ha demanat una mica de paciència per la dificultat de les finances públiques”.

pdf3.jpg