El Govern estudiarà apujar el llindar econòmic a partir del qual s’han de presentar els comptes

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 14 de Juliol de 2009

L’Associació de Comptables del Principat va exposar ahir les seves inquietuds respecte al Pla Comptable al cap de Govern, Jaume Bartumeu.

Durant la trobada, els representants de l’entitat van demanar que el llindar econòmic per haver de presentar els comptes s’apugi una mica, de manera que no sigui «tan feixuc» per als petits comerciants, segons va explicar el president de l’Associació de Comptables, Jordi Martí. Ara el llindar està en 100.000 euros. Bartumeu, segons va explicar Martí, va comentar que es modificaran «algunes cosetes» del pla, i els comptables hauran d’informar de les facturacions anuals de les petites empreses per establir el llindar en funció de la mitjana. De la mateixa manera, els comptables van demanar ser tinguts en compte per fer modificacions i arranjaments en la matèria. Per això, durant la reunió es va acordar que l’associació aportés propostes de projectes que prepararan fins al setembre perquè el Govern pugui estudiar-les.

D’altra banda, Bartumeu va rebre la visita de representants de la Unió Sindical d’Andorra (USdA). El seu secretari general, Gabriel Ubach, va explicar que «el motiu principal » de la reunió era exposar la necessitat d’uns estatuts que satisfacin els treballadors de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENS). Els representants del sindicat van exposar els «greus problemes i disfuncions» que han detectat al centre educatiu. Gabriel va assegurar que l’Executiu s’estudiarà els informes aportats per l’USdA i que el cap de Govern es reunirà amb les ministres d’Educació i de Treball, Susanna Vela i Cristina Rodríguez respectivament, per prendre una decisió respecte a això. Bartumeu i els sindicalistes també van parlar de la situació economicolaboral del Principat.

Finalment, Jaume Bartumeu també es va reunir amb la directiva d’Unicef, que vol que les col·laboracions amb el Govern continuïn. Els representants d’Unicef van presentar els projectes en els quals estant treballant, tant a Andorra, en col·laboració amb el Ministeri de Benestar i les escoles, com a l’estranger.

pdf3.jpg