El Govern ratifica Areny a Protecció

Autor: C.A./T.S.
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 14 de Juliol de 2009

Queden ja poques peces del puzle per encaixar. I la majoria de les que s’havien anunciat ahir les va ratificar el Govern, deixant “pràcticament enllestida” la reestructuració organitzativa del nou gabinet. Així doncs, des de l’executiu es van confirmar les designacions de Bruno Bartolomé com a secretari d’Estat  d’Interior i de Valerie Lackner com a secretària d’Estat del departament de Turisme.

Ambdues ja s’havien fet  públiques als mitjans la setmana passada. També es van acordar canvis substancials per remodelar els comandaments del departament d’Interior. Jesús Guardiet assumeix la direcció d’Immigració, mentre que el comissari major i fins ara integrant de la la unitat de prevenció del blanqueig, Jordi Lluís (com ja havia anunciat el Diari), és nomenat el màxim responsable del departament de policia en substitució de Joan Ramon Peralba. I en aquesta mateixa àrea, el gabinet de Jaume Bartumeu ha nomenat Fréderic Gutiérrez com a únic director adjunt.

La vacant que deixa Gutiérrez a la direcció d’Institucions Penitenciàries l’assumeix, al seu torn, Joan Josep García. De fet, ja actuava com a director adjunt de la presó fins a l’actua litat. El ministeri pilotat per Víctor Naudi, d’altra banda, ha ratificat Francesc Areny com a màxim responsable de Protecció Civil i Gestió d’Emergències. Areny, que havia assumit aquest càrrec durant l’anterior legislatura, havia estat també en el passat al capdavant com a màxim responsable dels bombers. Els canvis a la policia també comportaran destitucions dels quatre directors adjunts que hi havia fins ara: Pere Gispert, Teresa Ferreira, Ferran Túnez i Miquel Ángel Barbolla.

Aquestes no són les úniques destitucions que va consensuar el consell de ministres. Deixen la seva responsabilitat Sergi Valdés (fins ara director de Política de Comunicació), Marc Jover (director del departament d’Innovació, Recerca i Projectes Estratègics), Maria Pilar Margalef (sotsdirectora del departament de l’Escola andorrana), Maria Àngels Vilana (directora d’Estudis Tècnics) i Iolanda Font (directora de Treball i de l’Oficina d’Identificació Administrativa). I Laura Vilella ha estat nomenada directora d’Economia per suplir Elena Clemente. Es preveu, a més, que en breu el gabinet designi els oficials Joan Carles Recasens i Jordi Farré com a responsables del cos de salvament i extinció d’incendis (director i sotsdirector, respectivament). També resta pendent que es confirmin al capdavant de Salut Carme Pallarès i Margarida Coll (en l’actualitat cap de Vigilància Epidemiològica). A més, a l’àrea de Finances quedaria per confirmar que molt probablement Xavier Jiménez passarà a ser director de Tributs i Meritxell Bonell serà escollida interventora general. El Govern encara no ha fet cap  moviment al departament d’Ordenament Territorial (almenys, que no hagi transcendit), alhora que encara manca definir en quina situació quedaran totes les direccions de les parapúbliques. 

pdf3.jpg