El Govern nomena sis nous directors i en cessa dotze més

Autor: Marc Rodríguez
Font: El Periòdic
Publicat el: 14 de Juliol de 2009

L’equip del cap de Govern, Jaume Bartumeu, va quedar ahir pràcticament definit, després que es fessin públics els noms de sis nous directors. Aquests nomenaments van anar acompanyats, però, d’un total de dotze cessaments, que continuen reconfigurant la reestructuració de l’Administració. Els canvis més significatius són a la Policia, on sota la nova direcció de Jordi Lluís –que ocupa el de Joan Ramon Peralba– hi haurà un únic director adjunt, Fréderic Gutiérrez, fins ara director del Departament d’Institucions Penitenciàries, responsabilitats que recauran ara sobre Joan Josep García –fins ara era el director adjunt del mateix departament. La reestructuració de l’organigrama policial comporta el cessament dels quatre directors adjunts que fins ara exercien les seves funcions: Pere Gispert, Teresa Ferreira, Ferran Túnez i Miquel Àngel Barbolla.

MÉS NOMENAMENTS I CESSAMENTS A
més, el Govern va nomenar directora d’Economia Laura Vilella, en substitució d’Elena Clemente, mentre que Jesús González va ser nomenat director del Departament d’Immigració i Francesc Areny va ser ratificat com a director del Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències. Pel que fa a les baixes, el Govern va acordar el cessament de Sergi Valdés com a director de Política de Comunicació; Marc Jover, com a director del Departament d’Innovació, Recerca i Projectes Estratègics; Maria Pilar Margalef, com a subdirectora del Departament de l’Escola Andorrana; Maria Àngels Vilana, com a directora del Departament d’Estudis Tècnics; i Iolanda Font, com a directora de Treball i directora de l’Oficina d’Identificació Administrativa (OIA).

LAKNER I BARTOLOMÉ
D’altra banda, el Govern va sumar els últims dos secretaris d’Estat; Valerie Lakner, que estarà al capdavant de Turisme, i Bruno Bartolomé, el nou secretari d’Estat d’Interior. D’aquesta manera, l’Executiu deixa “pràcticament enllestida la seva reestructuració organitzativa”, segons assenyalava el comunicat oficial de premsa.
Lakner, que va integrar la candidatura de l’Alternativa a Encamp a les generals passades, com a número quatre, assumirà les responsabilitats en matèria turística, ara sense ministeri nominal; mentre que Bartolomé, que va integrar la llista nacional socialdemòcrata després de ser el president del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) estarà directament vinculat al ministre d’Interior, Víctor Naudi, amb el qual haurà d’afrontar els importants reptes que es presenten amb els cossos de seguretat, entre d’altres.

pdf3.jpg