El Govern negocia amb l’organització que la prova torni al més aviat possible

Autor: damián sancho
Font: diari d'andorra
Publicat el: 11 de Juliol de 2009

El d’ahir era un dia especial, tant per als aficionats al ciclisme del Principat com per a les autoritats del país, que veien com després de 12 anys el Tour de França tornava al Principat.

A l’arribada de la setena etapa, a la coma d’Arcalís, hi van estar presents responsables del Govern i dels comuns, i des de la seva part es va realitzar una valoració positiva de la marxa de la jornada i apareixia el desig de portar la Grande Boucle els anys vinents, i que no es tardi tant temps a tornar a veure la ronda francesa. “Nosaltres volem ser sempre candidats per poder tenir una arribada o una sortida, però som conscients que hi ha una gran llista d’espera per acollir-les”, va comentar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que hi va afegir que “nosaltres treballarem perquè no es tardi tant a aconseguir-ho”.

En el mateix sentit es va mostrar el secretari d’Estat d’Esports, Manel Blasi. “És molt important poder acollir aquestes curses. Sabem que difícilment la podrem fer cada any, però esperem que no siguin tants com ara”, va indicar. Des del Govern hi ha la intenció d’emprendre les negociacions per tornar a celebrar etapes en properes edicions, en aprofitar la presència a Andorra dels responsables de la cursa. “Aquesta nit [per ahir] soparem, ens reunirem amb ells i mirarem de transmetre la intenció de poder repetir alguna etapa. Esportivament és el tercer esdeveniment més important del món, i també té molta repercussió mediàtica i turística”, va ressaltar Blasi.

Un dels aspectes que es van destacar va ser la presència d’aficionats durant el recorregut dels corredors a les de carreteres del Principat. Bartumeu va comentar que recorda “el 1997 i la veritat és que hi ha més del que esperàvem. A tota la pujada des de la Massana fins a l’arribada hi havia una gran quantitat de gent. Tot l’ambient dóna molta escalfor a la festa i ens ajuda a viure-la”.

Des del comú d’Ordino també es va destacar l’impacte que ha tigut l’arribada del Tour. El cònsol major de la parròquia, Ventura Espot, va explicar que “com quan vam saber que seríem seu, estem molt contents per Andorra, Ordino i Vallnord. Sobretot perquè és una injecció econòmica i turística”. D’altra banda, Espot va assegurar que “Arcalís, amb l’arribada a la coma, s’ha consolidat com a port fora de categoria al Tour, ja s’ha fet el seu nom i té el seu glamur. Però com a andorrà el que més m’agrada és que vingui el Tour al país”.

IMPACTE TURÍSTIC

Enric Torres, gerent d’Andorra Turisme, va comentar al final del dia que “ha estat una etapa espectacular, hi havia força públic, hem tingut un bon dia i avui s’hauran pogut veure bones imatges d’Andorra. També era la primera etapa de muntanya i la gent tenia moltes expectatives”. Sobre el possible impacte, va expressar que “ara estudiarem el seguiment, però les dades no les tindrem fins a la setmana vinent”.

pdf3.jpg