Bartumeu demana als nous secretaris reflexionar per un “nou model social”

Autor: marc rodríguez
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 10 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va oficiar ahir el jurament de quatre nous secretaris d’Estat, demanant- los una reflexió sobre el “nou model social” que es vol per a Andorra. Un per un, el secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles; el d’Educació, Josep Roig; la de Cultura, Clara Vives; i el de Salut, Benestar i Treball, Jesús de Tena, van prometre el compliment de les noves responsabilitats dins l’organigrama constituït pels socialdemòcrates.

Bartumeu va recordar que els àmbits que tractaran els quatre nous secretaris són “importants” i va convidar-los a “pensar en la societat” a l’hora d’exercir els seus càrrecs. En aquest sentit, el líder del PS va situar la “igualtat”, la “solidaritat” i la “tolerància” com a principis bàsics a respectar d’ara en endavant en l’exercici de les funcions.

AMB DIFERENTS IMPULSOS//  Després del jurament, els quatre secretaris van fer les primeres declaracions a la premsa. Miralles, responsable d’Ensenyament Superior i Recerca, va mostrar-se “molt il·lusionat” per la nova responsabilitat adquirida i va situar com a prioritats aconseguir que Andorra estigui abans del 2010 al nivell de qualitat de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, així com el desplegament d’una llei de la recerca “per fer un treball més de base”. A més, va assegurar que potenciarà l’oferta de l’UdA i de les dues universitats que s’estan creant, ajudant també els estudiants que s’estan formant a l’exterior.

Per la seva part, Roig va remarcar com a objectius la millora de la qualitat de l’educació per enfortir el sistema educatiu i desenvolupar un observatori nacional per a la qualitat de l’educació. D’aquesta manera, es preveu que es pugui avaluar la qualitat d’aquesta matèria i extreure’n diferents conclusions, potenciant els punts forts i solucionant les mancances detectades.

De Tena va indicar que en l’àmbit sanitari caldrà estudiar els dossiers i els projectes, però va avançar que el ministeri haurà de jugar el seu rol de lideratge dins l’actual sistema. En matèria de treball va remarcar que caldrà impulsar les tasques d’aquest departament per tal de buscar solucions “amb consens” davant la problemàtica de l’atur, després de fer una “reflexió conjunta”. En tot cas, De Tena va explicar que durant l’últim mes i mig s’ha produït reducció de les persones inscrites al Servei d’Ocupació. Finalment, Vives, secretària d’Estat de Cultura, va afirmar que seguirà el programa electoral presentat pels socialdemòcrates, recordant que té “molts projectes” a tirar endavant.

pdf3.jpg