Bartumeu incita els nous secretaris d’Estat a crear un model més sostenible

Autor: s. m.
Font: bon dia
Publicat el: 10 de Juliol de 2009

Nova tarda de jurament de càrrecs a l’edifici administratiu del Govern. Si el 23 de juny juraven el càrrec Manel Blasi i Marc Miró, com a secretaris d’Estat d’Esports i Funció Pública, ahir va ser el torn dels quatre nomenaments aprovats dimecres passat.

Com és habitual en aquest tipus d’actes, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va pronunciar unes paraules encaminades a recercar un model econòmic i social molt més sostenible.

En qualsevol cas, el primer a jurar el seu càrrec va ser Joan Marc Miralles, des d’ahir secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, el qual va indicar que farà tot el que sigui possible per garantir que “l’any 2010 Andorra estigui al nivell de qualitat” de l’espai europeu.

A més a més, Miralles va comentar que s’ha de mirar de potenciar l’oferta universitària i al mateix temps crear ajudes per als estudiants que cursin fora els seus estudis universitaris.

Josep Roig, el nou secretari d’Estat d’Educació, va indicar que la màxima prioritat del ministeri és la d’enfortir les bases de l’educació al país, i que aquest enfortiment passa per la creació d’un observatori nacional. Aquest òrgan permetria estudiar i valorar la qualitat educativa del país i, arribats a aquest punt, es farien les accions pertinents per millorar el sistema.

De la seva banda, Clara Vives va prometre el seu càrrec com a secretaria d’Estat de Cultura i va destacar la necessitat d’“exterioritzar” moltes tasques culturals que es fan al Govern, i que a hores d’ara no van més enllà dels despatxos de Prat de la Creu. Vives va indicar la necessitat de donar veu als tècnics de Cultura i potenciar-los perquè la seva feina sigui “més visible”.

Tot i això, la secretaria d’Estat va demanar temps per posar- se a estudiar els dossiers pertinents i començar a treballar de ple en el seu nou càrrec de confiança.

A l’últim va jurar el càrrec Jesús de Tena, el darrer dels quatre nous secretaris d’Estat, que farà el que sigui necessari com a titular de la secretaria de Salut, Benestar Social i Família. De Tena va comentar que el principal objectiu que té el ministeri per al qual treballa és el de “liderar” el sistema sanitari i, per tant, atorgar a tots els agents que configuren aquest sistema les tasques que els corresponguin per garantir-ne un bon engranatge i funcionament.

D’altra banda, en la branca del treball, el nou secretari d’Estat va indicar que en els darrers 45 dies s’ha pogut observar un descens dels inscrits en el servei d’ocupació.

pdf3.jpg