L’educació passada pel ‘sedàs’ de la qualitat

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 de Juliol de 2009

Estudiar dossiers. Posar-se al dia. Il·lusió. Sentit de la responsabilitat. Quatre nous secretaris d’Estat van prometre ahir el càrrec. L’eix vertebrador dels seus minidiscursos va ser el mateix. Si fa o no fa, Joan Marc Miralles (Ensenyament Superior i Recerca), Josep Roig (Educació), Jesús de Tena Guillen (Salut, Benestar i Treball) i Clara Vives (Cultura) van dir el mateix.

Alguns, però, van donar algunes pistes més que els altres. Poques. Però algunes més. Roig va ser qui més clarament va anunciar la creació d’un instrument que s’hauria d’anomenar observatori de la qualitat per avaluar “de manera periòdica el sistema educatiu” i revisar-ne les mancances. O allò que no hi faci falta. Miralles va considerar prioritari, en el seu àmbit, el deseplegament de tot d’eines legislatives que facilitin una major integració del Principat en l’espai europeu de l’ensenyament superior. Vives va destacar la importància d’aplicar les directrius marcades al programa del PS i Guillén va referir- se al lideratge que el ministeri ha d’exercir en la promoció de les polítiques de salut.

Com ha estat tradicional, els nous càrrecs van prometre la Constitució i després van rebre un breu missatge del cap de Govern, Jaume Bartumeu, finalitzat amb el ja conegut posar-s’hi aviat i plegar tard. El màxim responsable de l’executiu va destacar ahir els valors que representen en la societat els departaments que dirigiran els quatre nous secretaris d’Estat. I va encomanar-los la tasca de “desenvolupar la solidaritat i la tolerància” abans de departir un petit aperitiu on ja va fer acte de presència qui serà nou secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, confirmat pel mateix Bartumeu i que, avui o dilluns, serà un dels integrants de la darrera llista d’alts càrrecs que l’executiu farà pública.

pdf3.jpg