Estònia demana suport per entrar al Comitè del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 7 de Juliol de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va reunir-se ahir amb el fins ara ambaixador d’Estònia, Andrés Rundu. El diplomàtic  bàltic, que estava acreditat al Principat amb residència a Madrid, abandonarà en breu la missió, però abans de marxar va voler demanar el suport del Principat a la candidatura del seu país per ser membre del Comitè del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Durant la trobada, Rundu va informar Espot que el seu substitut en el càrrec, Toomas Kahur, té previst desplaçar-se a Madrid i començar la seva nova tasca a partir del mes vinent. El diplomàtic va explicar al ministre que el motiu de la seva marxa és per assumir noves tasques al ministeri d’Afers Exteriors d’Estònia, concretament, per ocupar-se de les relacions amb els països asiàtics i del Pacífic.

D’altra banda, la delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) va participar la setmana passada en la divuitena sessió anual que l’organisme va celebrar a Vilnius, la capital de Lituània. A la reunió hi van prendre part 49 dels 56 estats membres.

Durant la trobada, a més d’analitzar l’actual crisi financera mundial i la seguretat alimentària als diferents països de la regió, també es va parlar d’altres assumptes, com la situació dels paradisos fiscals, la cooperació en el sector de l’energia, el canvi climàtic i la llibertat d’expressió a Internet. El darrer dia de la sessió va servir també per adoptar una resolució d’urgència sobre les recents detencions de funcionaris occidentals que han tingut lloc a l’Iran, arran de les protestes per les irregularitats en les eleccions celebrades al país asiàtic.

pdf3.jpg