Suport de plata

Autor: damián sancho
Font: diari d'andorra
Publicat el: 4 de Juliol de 2009

El BC River Andorra tindrà el suport del Govern per poder inscriure’s a la lliga LEB Adecco plata, després de la trobada que va tenir lloc ahir entre els directius del club, el secretari d’Estat d’Esports, Manel Blasi, i el cap de Govern, Jaume Bartumeu.

A la reunió no es van concretar les xifres del futur ajut i des del Govern s’ha demanat un informe de l’impacte que suposaria la disputa de la tercera divisió del bàsquet espanyol. “Tenim el compromís que s’ajudarà. Ara farem una junta per veure què podrem fer, però això era el que tots volíem i ho valorem de forma molt positiva”, va comentar el president del River Andorra, Gorka Aixàs. El club havia demanat 294.000 euros d’ajut públic i la resta del pressupost que es vol incrementar per estar a plata, uns 490.000 euros, el cobriria l’entitat. Els directius tenen previst reunir-se en una junta dilluns vinent per decidir la viabilitat del futur projecte a la nova divisió. El termini per entregar la inscripció acaba el 9 de juliol. Aleshores el club hauria de pagar 32.500 euros, a més de prop de 218.000 entre els diferents avals. Aixàs va explicar que “no hi hauria problema per entregar-los el dia 9. Aquests diners ja els tenim preparats”.
Manel Blasi, secretari d’Estat d’Esports, va indicar ahir que “els hem donat suport per inscriure’s. No hem parlat de diners, però el que sí els hem demanat és un dossier complet amb tots els elements necessaris”. En l’informe que vol el Govern, es vol estudiar l’impacte que suposaria la presència de l’equip a la LEB Adecco plata, tant en espectadors com els desplaçaments que caldrà, les zones on s’anirà i la possible promoció turística que suposaria a Espanya. “Tot això compta per a nosaltres. Avui s’ha fet un gran pas perquè els hem dit que el Govern estarà al darrere, que apostem per això. Però necessitem tota la informació i que estigui ben raonat”, va afegir-hi Blasi.
La setmana vinent serà la decisiva per tancar els aspectes administratius, i fins aleshores des del club no es vol parlar dels temes esportius. “Hem de parlar amb Joan Carlés [Pié] per a la planificació”, va indicar el president del club, Gorka Aixàs. Per ara el primer moviment ja s’ha donat i queda només ratificar-lo amb la inscripció. Aleshores haurà finalitzat un procés que va començar el 24 de maig passat amb la victòria sobre el Cajasur Peñarroya que certificava l’ascens.

El club rep set guardons de la territorial de Lleida
El BC River Andorra rebrà avui set premis per part de la representació territorial de Lleida de la Federació Catalana de Bàsquet, pels èxits de la temporada passada. Els dos conjunts sènior del club han estat guardonats. El River Andorra rebrà el trofeu per l’ascens a la lliga LEB Adecco plata que va obtenir al Joan Alay, i el segon equip per haver aconseguit pujar a primera catalana. En l’àmbit individual, Jordi Olcina serà reconegut per part de la delegació territorial com a millor jugador del campionat de lliga EBA, i Àlex Llevet rebrà el mateix guardó pel bon paper a la segona catalana.
L’acte d’entrega tindrà lloc aquesta nit dins de la Festa de bàsquet lleidatà, en què també hi haurà protagonisme per a la base. Per part del club andorrà hi haurà premis per a tres equips. Els jugadors del cadet B masculí, entrenat per David Eudal i Xavi Pons, el rebran com a campions de Lleida. També van representar la territorial a la final de quatre del Campionat de Catalunya, en què van perdre a les semifinals contra el Safa-Claror. L’equip cadet A masculí, preparat per Alfons Casal, i l’infantil femení, per Jordi López, tindran el trofeu del Torneig federació gràcies als bons resultats obtinguts a la primera part de la temporada.

pdf3.jpg