Bregolat elogia la urgència que el Govern dóna a l’intercanvi de dades

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 de Juliol de 2009

Espanya veu amb molt bons ulls que el Govern hagi decidit donar la màxima urgència a les reformes per possibilitar l’intercanvi de dades fiscals a nivell administratiu i s’ofereix a ajudar Andorra en aquest procés. Així ho va expressar ahir l’ambaixador espanyol, Eugeni Bregolat, durant la reunió que va mantenir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i que era la primera trobada oficial des que el socialdemòcrata va prendre possessió del càrrec.

El cap de Govern es va reunir ahir al matí amb els ambaixadors de França, Gilles Chouraqui, i Espanya, Eugeni Bregolat. De la primera trobada, no en va transcendir res més que el tractament de diversos temes bilaterals pendents. L’ambaixador espanyol, en canvi, segons va informar l’ANA, sí que va optar per fer declaracions després de la reunió amb Bartumeu. Bregolat va valorar molt positivament que el Govern hagi decidit donar la màxima urgència a la qüestió de l’intercanvi de dades tributàries. En aquest sentit, l’ambaixador va reiterar l’oferiment d’Espanya a ajudar Andorra a moure’s ràpidament per solucionar la situació, així com la predisposició del seu país a negociar acords per aixecar la doble imposició un cop el Principat s’hagi adaptat als estàndards exigits per l’OCDE.

Bregolat va negar que Espanya senti cap tipus de gelosia pel fet que França lideri l’afer de l’intercanvi de dades fiscals i per la prioritat que el Govern dóna a un acord amb el país veí del nord. L’ambaixador espanyol va dir que entén que el president de la República Francesa és també el copríncep d’Andorra i que això li atorga una posició que Espanya no té i que ho accepta de manera “normal”.

En la mateixa línia que el Govern i que el principal partit de l’oposició, Bregolat va dir que Andorra ha d’arribar a la propera cimera del G-20, prevista per al 24 de setembre a Pittsburg, als Estats Units, “amb els deures fets o, almenys, en marxa”. Tot plegat l’endemà que la comissió permanent decidís habilitar una sessió extraordinària de Consell General el 30 de juliol per tractar de manera monogràfica l’intercanvi d’informació fiscal i el procediment per arribar fins a la reforma i donar compliment a la Declaració de París.

QUE EL SUCRE NO HO “AMARGUI”// En declaracions posteriors a la reunió amb Bartumeu, Bregolat va manifestar el seu desig que l’afer del sucre “no amargui les relacions entre Espanya i Andorra”. En aquest sentit, l’ambaixador espanyol va explicar que continuen les negociacions entre ambdós països per l’afer de l’exportació de sucre, una part de les quals segueixen el seu curs a Brussel.les. Referint-se a l’estat actual de la qüestió, Bregolat va recordar que el sucre es podria exportar si es paguessin unes determinades fiances que la duana exigeix amb la llei a la mà, però com que els exportadors no les paguen, no s’està exportant. L’ambaixador espanyol, d’altra banda, va tractar amb Bartumeu la qüestió de la selectivitat per accedir a les universitats espanyoles, un assumpte que està damunt la taula des de fa temps i que, en opinió de Bregolat, s’ha d’arreglar com més aviat millor.

pdf3.jpg