El Govern anuncia una reducció de càrrecs en la direcció de la policia

Autor: Toni Solanelles
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 1 de Juliol de 2009

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, i el cap de Govern, Jaume Bartumeu, van anunciar ahir un “redimensionament” de l’equip de direcció de la policia. Concretament, Bartumeu va assegurar que la cúpula policíaca s’ha “d’aprimar” perquè, segons el seu parer, “quatre direccions adjuntes ens semblen sobredimensionades”.

Els dos responsables governamentals van refermar l’aposta pel model de policia de proximitat. Això sí, immers en “una nova orientació”, segons les paraules de Naudi. El ministre va dir que en quinze dies s’anunciarà la composició de la nova direcció, que haurà d’agafar el relleu d’un Joan Ramon Peralba que ahir es va acomiadar després d’explicar que divendres passat se li havia comunicat que l’actual Govern no renovarà el seu contracte. Jordi Lluís i Frederic Gutiér­rez seran els responsables del cos. Si no hi ha canvis els dies vinents, tots dos han donat el vistiplau a l’oferiment rebut.

Bartumeu, Naudi i Peralba van fer sengles explicacions en el marc de la celebració lúdica de la festivitat de la patrona, que va servir per recordar moments històrics del servei d’ordre i per condecorar aquells policies o administratius, de tots els nivells, que fa quinze, vint i trenta anys que presten tasques al cos. Catorze persones van ser les condecorades en un acte, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ple de certa solemnitat i que, en presència de representants dels cossos de seguretat dels estats veïns i de col·lectius socials del Principat, va finalitzar amb un refrigeri que va servir per fer tot tipus d’especulacions sobre el moviment de peces que ara s’obre.

Parlaments
I s’obre perquè fa dies que a l’edifici de l’Obac s’especula amb els canvis i perquè el fins ara director, Joan Ramon Peralba, no va tenir dubtes per explicar la seva situació i mostrar-se “profundament agraït d’haver servit el meu país des d’aquest càrrec”. Peralba va defensar la gestió feta els dos darrers anys i la implantació del model de proximitat, que gaudeix d’“una base sòlida” que ha permès prevenir molts eventuals delictes i resoldre’n d’altres. El director en funcions va assegurar que tornaria a comptar amb els directors adjunts que va nomenar i va demanar als presents “continuar donant suport a la futura direcció”. El ministre d’Interior va recordar els moments de dificultat actuals i va assegurar que es mantindran “els plantejaments que s’han demostrat eficaços”. El màxim responsable de l’executiu, Jaume Bartumeu, va avisar que “no podem abaixar la guàrdia” malgrat que el cos “funciona de manera adequada”. Bartumeu va deixar clar, també, que no renovar Peralba “no és una sanció” als anteriors projectes.

pdf3.jpg