Bartumeu explicarà el dia 30 el calendari del pacte de París

Autor: t.solanelles/ d.moreno
Font: diari d'andorra
Publicat el: 2 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, exposarà davant el Consell General el seu pla per complir amb la Declaració de París el dia 30. Així ho va acordar ahir la comissió permanent parlamentària, després d’analitzar la petició feta pel màxim responsable de l’executiu.

Bartumeu havia sol·licitat comparèixer en seu parlamentària per exposar l’estratègia a seguir davant els compromisos contrets amb el Copríncep francès. El polític socialdemòcrata va demanar que la compareixença fos la darrera setmana del mes per poder tenir temps per efectuar més contactes. De fet, Bartumeu va afirmar ahir que el Govern presentarà un projecte de llei per regular l’intercanvi de dades. I que ho pretén fer de manera consensuada.

El màxim responsable governamental va garantir que “aquest projecte de llei el parlarem, i arribarem a acords abans d’entrar-lo [a tràmit parlamentari] perquè obtingui un ampli consens”. Abans i després del dia 30 (la sessió de Consell serà a les deu del matí i els consellers podran fer tantes preguntes com s’escaigui), Bartumeu mantindrà diverses trobades relatives al nou marc d’intercanvi d’informació que s’ha d’establir per deixar de figurar a la llista de l’OCDE. Tots els grups van aprovar acceptar la petició del cap de Govern. De fet, els presidents dels grups parlamentaris ja havien estat informats pel mateix Bartumeu de la seva intenció de fer la petició, quan es va reunir separadament amb ells per explicar-los el contingut de la trobada mantinguda el dia de sant Joan a París, conjuntament amb el ministre d’Afers Exteriors, amb Christian Frémont.

La comissió permanent, que va donar per tancat el període de sessions a falta del Consell del dia 30, va analitzar la documentació relativa a les possibles incompatibilitats dels consellers, sense que s’observés cap anomalia.

pdf3.jpg